Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) gaat onderzoeken of de uitspraken van Sharia4Belgium na de onlusten in Molenbeek aanzetten tot haat. Dat zegt adjunct-directeur Edouard Delruelle.

Als het centrum tot de conclusie komt dat er sprake is van aanzet tot haat, zal het CGKR zich mogelijk burgerlijke partij stellen.

Haat tegen homoseksuelen

"De groepering heeft al meerdere malen opgeroepen tot haat en geweld, onder meer tegen homoseksuelen", legt Delruelle uit. Het CGKR stelde zich in het verleden al burgerlijke partij tegen de groepering. Dat leidde recent tot de veroordeling van de woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, tot twee jaar cel, waarvan één effectief.

Sharia4Belgium riep na de controle en arrestatie van een vrouw met niqab op te betogen voor het politiecommissariaat in Sint-Jans-Molenbeek. De vrouw had een agente verwond met een kopstoot toen ze bij een identiteitscontorle verzocht werd haar gezicht te laten zien.

Burgerlijke partij

"We gaan de verschillende elementen, video's, boodschappen enzovoorts nu in detail juridisch bestuderen. Als we tot de vaststelling komen dat er sprake is van aanzet tot haat, kunnen we ons burgerlijke partij stellen. Of we dat doen zal later dan beslist worden door onze raad van bestuur". (Belga/EE)

Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding (CGKR) gaat onderzoeken of de uitspraken van Sharia4Belgium na de onlusten in Molenbeek aanzetten tot haat. Dat zegt adjunct-directeur Edouard Delruelle. Als het centrum tot de conclusie komt dat er sprake is van aanzet tot haat, zal het CGKR zich mogelijk burgerlijke partij stellen. Haat tegen homoseksuelen "De groepering heeft al meerdere malen opgeroepen tot haat en geweld, onder meer tegen homoseksuelen", legt Delruelle uit. Het CGKR stelde zich in het verleden al burgerlijke partij tegen de groepering. Dat leidde recent tot de veroordeling van de woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, tot twee jaar cel, waarvan één effectief. Sharia4Belgium riep na de controle en arrestatie van een vrouw met niqab op te betogen voor het politiecommissariaat in Sint-Jans-Molenbeek. De vrouw had een agente verwond met een kopstoot toen ze bij een identiteitscontorle verzocht werd haar gezicht te laten zien.Burgerlijke partij "We gaan de verschillende elementen, video's, boodschappen enzovoorts nu in detail juridisch bestuderen. Als we tot de vaststelling komen dat er sprake is van aanzet tot haat, kunnen we ons burgerlijke partij stellen. Of we dat doen zal later dan beslist worden door onze raad van bestuur". (Belga/EE)