Dat staat in Het Laatste Nieuws en De Morgen.

Door het ontbreken van die vonnissen en arresten zijn de jongste tien jaar minstens 120.000 recidivisten kunnen ontkomen met een te lichte straf. De rechters wisten immers niet dat ze al veroordeeld waren. Hardleerse overtreders kwamen daardoor weg met opschortingen of lichte straffen met uitstel waar ze volgens de wet geen recht op hadden.

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) belooft dat de achterstand tegen 2018 weggewerkt zal zijn.

Zowat 200.000 vonnissen van politierechtbanken zouden via aanpassingen in de computersystemen automatisch overgezet kunnen worden naar het centraal strafregister. Een operatie die toch nog zes maanden in beslag zou nemen. De overige 100.000 rechterlijke uitspraken zullen echter één na één manueel ingevoerd moeten worden. Daarvoor zet Justitie volgens de minister dertig ambtenaren aan het werk.

(Belga/RR)

Dat staat in Het Laatste Nieuws en De Morgen.Door het ontbreken van die vonnissen en arresten zijn de jongste tien jaar minstens 120.000 recidivisten kunnen ontkomen met een te lichte straf. De rechters wisten immers niet dat ze al veroordeeld waren. Hardleerse overtreders kwamen daardoor weg met opschortingen of lichte straffen met uitstel waar ze volgens de wet geen recht op hadden. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) belooft dat de achterstand tegen 2018 weggewerkt zal zijn. Zowat 200.000 vonnissen van politierechtbanken zouden via aanpassingen in de computersystemen automatisch overgezet kunnen worden naar het centraal strafregister. Een operatie die toch nog zes maanden in beslag zou nemen. De overige 100.000 rechterlijke uitspraken zullen echter één na één manueel ingevoerd moeten worden. Daarvoor zet Justitie volgens de minister dertig ambtenaren aan het werk.(Belga/RR)