Die had CD&V-voorzitter Wouter Beke daar eerder op de dag om gevraagd, na afloop van een onderhoud met de zeven partijen die 'ja, maar' geantwoord hebben op zijn nota. Een concrete afspraak is nog niet gemaakt.

Zes andere partijen: 'Akte van laatste verklaringen CD&V'PS-voorzitter Di Rupo zat donderdag een hele tijd samen met zijn collega's van Open VLD, SP.A, Groen!, MR, CDH en Ecolo. Zij bevestigden hun wil om te onderhandelen op basis van de formateursnota en namen 'met veel belangstelling akte van de laatste verklaringen van de CD&V'.

Pijnpunten

De christendemocraten hadden woensdag laten verstaan dat gesprekken eventueel weer mogelijk zijn als vier pijnpunten over BHV en Brussel uit het werkstuk verdwijnen.

Alvorens ten gronde te reageren, wil Di Rupo eerst meer duidelijkheid van CD&V. Hij heeft voorzitter Beke gecontacteerd met de vraag om zijn standpunt te preciseren.

Een concrete afspraak is nog niet vastgepind, maar CD&V is 'uiteraard' bereid om zijn positie toe te lichten, bevestigt de partij donderdag. (Belga/SD)

Die had CD&V-voorzitter Wouter Beke daar eerder op de dag om gevraagd, na afloop van een onderhoud met de zeven partijen die 'ja, maar' geantwoord hebben op zijn nota. Een concrete afspraak is nog niet gemaakt. Zes andere partijen: 'Akte van laatste verklaringen CD&V'PS-voorzitter Di Rupo zat donderdag een hele tijd samen met zijn collega's van Open VLD, SP.A, Groen!, MR, CDH en Ecolo. Zij bevestigden hun wil om te onderhandelen op basis van de formateursnota en namen 'met veel belangstelling akte van de laatste verklaringen van de CD&V'. Pijnpunten De christendemocraten hadden woensdag laten verstaan dat gesprekken eventueel weer mogelijk zijn als vier pijnpunten over BHV en Brussel uit het werkstuk verdwijnen. Alvorens ten gronde te reageren, wil Di Rupo eerst meer duidelijkheid van CD&V. Hij heeft voorzitter Beke gecontacteerd met de vraag om zijn standpunt te preciseren. Een concrete afspraak is nog niet vastgepind, maar CD&V is 'uiteraard' bereid om zijn positie toe te lichten, bevestigt de partij donderdag. (Belga/SD)