Het is uitgesloten dat er opnieuw een federale regering komt zonder Vlaamse meerderheid, zeggen CD&V-kopstukken Wouter Beke en Hilde Crevits.

"Andermaal een federale regering zonder een Vlaamse meerderheid is niet wenselijk, en voor mij zelfs uitgesloten", zegt Crevits in Het Laatste Nieuws.

CD&V-voorzitter Wouter Beke is dezelfde mening toegedaan: "Het belangrijkste project na de verkiezingen van 2014 is een sociaal-economische regering vormen. Het lijkt me logisch dat daar een Vlaamse meerderheid voor is."

Vandaag de dag hebben de Vlaamse partijen in de regering (Open VLD, CD&V en SP.A) geen meerderheid. Ze hebben een zetel minder dan de Vlaamse oppositiepartijen Groen, N-VA, Vlaams Belang en LDD samen.

Het is uitgesloten dat er opnieuw een federale regering komt zonder Vlaamse meerderheid, zeggen CD&V-kopstukken Wouter Beke en Hilde Crevits. "Andermaal een federale regering zonder een Vlaamse meerderheid is niet wenselijk, en voor mij zelfs uitgesloten", zegt Crevits in Het Laatste Nieuws.CD&V-voorzitter Wouter Beke is dezelfde mening toegedaan: "Het belangrijkste project na de verkiezingen van 2014 is een sociaal-economische regering vormen. Het lijkt me logisch dat daar een Vlaamse meerderheid voor is."Vandaag de dag hebben de Vlaamse partijen in de regering (Open VLD, CD&V en SP.A) geen meerderheid. Ze hebben een zetel minder dan de Vlaamse oppositiepartijen Groen, N-VA, Vlaams Belang en LDD samen.