Ook mensen met ALS en epilepsie hebben baat bij het medicinale gebruik van cannabis, zegt Kamerlid Els Van Hoof. Ze dient in januari een resolutie in die onder andere vraagt dat de federale overheid cannabisolie erkent als geneesmiddel. Dat berichten Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard donderdag.

'Er bestaat afdoende wetenschappelijk bewijs dat medicinale cannabis de symptomen van een ziekte als ALS kan verminderen', zegt Van Hoof. De ziekte gaat gepaard met zware pijn en spasmen. 'Om het leefbaar te houden gebruiken velen van hen nu al cannabisolie, die ze in het buitenland halen. Maar bij ons is de olie verboden, dus ook de import ervan is illegaal.'

CD&V stelt een dubbele uitbreiding voor. Enerzijds een legalisering van cannabisolie (of CBD-olie), met name voor mensen met multiple sclerose (MS) en ALS, en voor kinderen met een specifieke vorm van epilepsie. Daarnaast wil de partij ook een toelating voor ALS-patiënten om Sativex te gebruiken, een mondspray die sinds 2015 onder strikte voorwaarden legaal is voor wie MS heeft.

Ook mensen met ALS en epilepsie hebben baat bij het medicinale gebruik van cannabis, zegt Kamerlid Els Van Hoof. Ze dient in januari een resolutie in die onder andere vraagt dat de federale overheid cannabisolie erkent als geneesmiddel. Dat berichten Het Nieuwsblad, de Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en De Standaard donderdag.'Er bestaat afdoende wetenschappelijk bewijs dat medicinale cannabis de symptomen van een ziekte als ALS kan verminderen', zegt Van Hoof. De ziekte gaat gepaard met zware pijn en spasmen. 'Om het leefbaar te houden gebruiken velen van hen nu al cannabisolie, die ze in het buitenland halen. Maar bij ons is de olie verboden, dus ook de import ervan is illegaal.' CD&V stelt een dubbele uitbreiding voor. Enerzijds een legalisering van cannabisolie (of CBD-olie), met name voor mensen met multiple sclerose (MS) en ALS, en voor kinderen met een specifieke vorm van epilepsie. Daarnaast wil de partij ook een toelating voor ALS-patiënten om Sativex te gebruiken, een mondspray die sinds 2015 onder strikte voorwaarden legaal is voor wie MS heeft.