De samenwerking zou niet echt een kartel zijn, maar eerder een stadslijst aangevoerd door de burgemeester. Dat zeggen de regionale zender ATV en Gazet van Antwerpen. De partijen zouden ook bereid zijn om met Open VLD te praten, wanneer die partij duidelijkheid geeft over haar strategie.

SP.A

De lijstvorming en de eventuele verdeling van mandaten na de verkiezingen zou op basis van de huidige onderlinge verhoudingen gebeuren. De SP.A is nu de grootste fractie in de gemeenteraad met 22 zetels. CD&V heeft er vijf.

N-VA

SP.A en CD&V vormen sinds 2006 een coalitie met Open Vld en N-VA. Die laatste partij was bij de vorige verkiezingen nog het kleine kartelbroertje van CD&V. Maar nu N-VA-voorzitter Bart De Wever zo populair is dat hij in de peilingen hoger eindigt dan burgemeester Janssens, zal die partij wellicht liever op eigen benen naar de kiezer trekken. CD&V doet het in de peilingen niet goed.

Open VLD

Open Vld zou wel nog mogen aansluiten. Maar zolang niet duidelijk is of Annemie Turtelboom naar de Scheldestad verhuist, kunnen die gesprekken niet starten. En Turtelboom had met de federale regeringsvorming andere katten te geselen. (Belga/EE)

De samenwerking zou niet echt een kartel zijn, maar eerder een stadslijst aangevoerd door de burgemeester. Dat zeggen de regionale zender ATV en Gazet van Antwerpen. De partijen zouden ook bereid zijn om met Open VLD te praten, wanneer die partij duidelijkheid geeft over haar strategie.SP.A De lijstvorming en de eventuele verdeling van mandaten na de verkiezingen zou op basis van de huidige onderlinge verhoudingen gebeuren. De SP.A is nu de grootste fractie in de gemeenteraad met 22 zetels. CD&V heeft er vijf. N-VA SP.A en CD&V vormen sinds 2006 een coalitie met Open Vld en N-VA. Die laatste partij was bij de vorige verkiezingen nog het kleine kartelbroertje van CD&V. Maar nu N-VA-voorzitter Bart De Wever zo populair is dat hij in de peilingen hoger eindigt dan burgemeester Janssens, zal die partij wellicht liever op eigen benen naar de kiezer trekken. CD&V doet het in de peilingen niet goed. Open VLD Open Vld zou wel nog mogen aansluiten. Maar zolang niet duidelijk is of Annemie Turtelboom naar de Scheldestad verhuist, kunnen die gesprekken niet starten. En Turtelboom had met de federale regeringsvorming andere katten te geselen. (Belga/EE)