In Ieper hebben CD&V en N-VA een akkoord gesloten om in kartel aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 deel te nemen. Het kartelakkoord geldt tot 2018 en werd gesloten onder impuls van ontslagnemend premier Yves Leterme.

'Het kartel functioneerde goed en het is belangrijk voor onze stad dat we die samenwerking structureel houden', zo zegt Leterme woensdag in De Standaard. CD&V heeft nu 17 raadsleden en de N-VA 2 op een totaal van 31. 'We willen die succesformule voortzetten', aldus Leterme.

Leterme was in 2004 samen met Geert Bourgeois (N-VA) de vader van het nationale kartel tussen CD&V en N-VA. Dat brak in de loop van 2008, maar de samenwerkingsverbanden op lokaal niveau bleven op veel plaatsen bestaan. Momenteel zijn er op lokaal niveau in Vlaanderen nog 129 kartels tussen beide partijen.

Bij CD&V beslissen de lokale afdelingen autonoom over kartels. N-VA-voorzitter Bart De Wever adviseert volgens De Standaard de partij-afdelingen van de N-VA te wachten met het sluiten van akkoorden tot 2011. Tegen dan moet het duidelijker zijn hoe de federale regeringsvorming afloopt.

In Ieper hebben CD&V en N-VA een akkoord gesloten om in kartel aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2012 deel te nemen. Het kartelakkoord geldt tot 2018 en werd gesloten onder impuls van ontslagnemend premier Yves Leterme.'Het kartel functioneerde goed en het is belangrijk voor onze stad dat we die samenwerking structureel houden', zo zegt Leterme woensdag in De Standaard. CD&V heeft nu 17 raadsleden en de N-VA 2 op een totaal van 31. 'We willen die succesformule voortzetten', aldus Leterme.Leterme was in 2004 samen met Geert Bourgeois (N-VA) de vader van het nationale kartel tussen CD&V en N-VA. Dat brak in de loop van 2008, maar de samenwerkingsverbanden op lokaal niveau bleven op veel plaatsen bestaan. Momenteel zijn er op lokaal niveau in Vlaanderen nog 129 kartels tussen beide partijen.Bij CD&V beslissen de lokale afdelingen autonoom over kartels. N-VA-voorzitter Bart De Wever adviseert volgens De Standaard de partij-afdelingen van de N-VA te wachten met het sluiten van akkoorden tot 2011. Tegen dan moet het duidelijker zijn hoe de federale regeringsvorming afloopt.