CD&V en Groen hebben bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen een bezwaar ingediend met betrekking tot de campagne die Open VLD en een aantal van haar kandidaten hebben gevoerd in Kortrijk. Beide partijen schreven dat in een persbericht en willen nu de sereniteit tijdens het onderzoek behouden en zullen zich van
commentaar onthouden.

Het bezwaar heeft betrekking op het respect voor de privacywetgeving bij grootschalige mailings, de publiciteit in de onmiddelijke omgeving van kiesbureaus op de verkiezingsdag, de lancering van een parallel meldpunt voor klachten en de mogelijke overschrijding van de toegestande budgetten.

Groen en CD&V: 'Klacht gebaseerd op democratische bezorgdheid'

CD&V en Groen zeggen dat de klacht gebaseerd is op een democratische bezorgdheid over het correcte verloop van de kiescampagnes. Beide partijen hopen het correcte verloop in de toekomst te vrijwaren. "Voor Groen en CD&V behoren respect voor de wet en deontologie tot de essentie van het politieke bedrijf", staat nog te lezen. "Het komt de bevoegde autoriteiten toe om dit bezwaar te onderzoeken en te beoordelen."

In de nasleep van 14 oktober, zette Open VLD de huidige burgemeester Stefaan De Clerck en zijn partij CD&V buitenspel. De grootste partij van Kortrijk werd uit een stadscoalitie met Open VLD, SP.A en N-VA, waarbij Vincent Van Quickenborne de komende zes jaar de burgemeestersjerp mag dragen, geweerd. (Belga/SD)

CD&V en Groen hebben bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen een bezwaar ingediend met betrekking tot de campagne die Open VLD en een aantal van haar kandidaten hebben gevoerd in Kortrijk. Beide partijen schreven dat in een persbericht en willen nu de sereniteit tijdens het onderzoek behouden en zullen zich van commentaar onthouden. Het bezwaar heeft betrekking op het respect voor de privacywetgeving bij grootschalige mailings, de publiciteit in de onmiddelijke omgeving van kiesbureaus op de verkiezingsdag, de lancering van een parallel meldpunt voor klachten en de mogelijke overschrijding van de toegestande budgetten. Groen en CD&V: 'Klacht gebaseerd op democratische bezorgdheid'CD&V en Groen zeggen dat de klacht gebaseerd is op een democratische bezorgdheid over het correcte verloop van de kiescampagnes. Beide partijen hopen het correcte verloop in de toekomst te vrijwaren. "Voor Groen en CD&V behoren respect voor de wet en deontologie tot de essentie van het politieke bedrijf", staat nog te lezen. "Het komt de bevoegde autoriteiten toe om dit bezwaar te onderzoeken en te beoordelen."In de nasleep van 14 oktober, zette Open VLD de huidige burgemeester Stefaan De Clerck en zijn partij CD&V buitenspel. De grootste partij van Kortrijk werd uit een stadscoalitie met Open VLD, SP.A en N-VA, waarbij Vincent Van Quickenborne de komende zes jaar de burgemeestersjerp mag dragen, geweerd. (Belga/SD)