Els Clottemans tekende al op 25 oktober 2010 cassatie aan, maar ze deed dat enkel tegen het eindarrest over de strafmaat en niet tegen het arrest van 20 oktober waarbij ze schuldig werd verklaard.

Tegen dat arrest werd pas cassatieberoep aangetekend op 21 januari 2011. Dat was volgens het Hof van Cassatie enkele maanden te laat en dus onontvankelijk. Bovendien is er volgens het hof geen bewijs dat er een materiële vergissing of overmacht in het spel zou zijn.

In haar cassatieberoep tegen het arrest over de strafmaat had de verdediging van Els Clottemans dan weer opgeworpen dat de vrouw bij haar verhoren door de politie nooit was bijgestaan door een advocaat, wat in strijd was met de Salduz-rechtspraak die het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voorschrijft. Omdat dat argument eigenlijk gericht was tegen het arrest over de schuld en niet tegen het arrest over de strafmaat, werd ook dat cassatieberoep verworpen.

Clottemans werd op 21 oktober 2010 tot 30 jaar cel veroordeeld voor de moord op Els Van Doren.

Els Clottemans tekende al op 25 oktober 2010 cassatie aan, maar ze deed dat enkel tegen het eindarrest over de strafmaat en niet tegen het arrest van 20 oktober waarbij ze schuldig werd verklaard. Tegen dat arrest werd pas cassatieberoep aangetekend op 21 januari 2011. Dat was volgens het Hof van Cassatie enkele maanden te laat en dus onontvankelijk. Bovendien is er volgens het hof geen bewijs dat er een materiële vergissing of overmacht in het spel zou zijn. In haar cassatieberoep tegen het arrest over de strafmaat had de verdediging van Els Clottemans dan weer opgeworpen dat de vrouw bij haar verhoren door de politie nooit was bijgestaan door een advocaat, wat in strijd was met de Salduz-rechtspraak die het Europees Hof voor de Rechten van de Mens voorschrijft. Omdat dat argument eigenlijk gericht was tegen het arrest over de schuld en niet tegen het arrest over de strafmaat, werd ook dat cassatieberoep verworpen. Clottemans werd op 21 oktober 2010 tot 30 jaar cel veroordeeld voor de moord op Els Van Doren.