Bastiaens legt - zoals al eerder gepland - op 21 november de eed af als schepen na het aangekondigde afscheid van partijgenoot Philip Heylen, maar wil "het vele wetgevende werk dat nog op de planken ligt in schoonheid afronden".

Over de mogelijke cumul van Bastiaens als parlementslid en schepen was de voorbije weken heel wat te doen binnen de Antwerpse CD&V, aangezien de partij in principe niet toelaat dat wie een uitvoerend mandaat heeft in een gemeente met meer dan 30.000 inwoners ook in een van de parlementen zetelt.

Nu lijkt er dus een tussenoplossing gevonden. "Ik kies voluit voor de stad en haar inwoners, en ik kies voor het mooiste ambt dat er bestaat", zegt Bastiaens in een mededeling. "Ik zal in het Vlaams parlement blijven zetelen tot het einde van dit parlementair jaar. Ik doe dat uit respect voor de Antwerpenaren die mij in 2014 hun stem en hun vertrouwen hebben gegeven, en ik doe dat ook om het vele wetgevende werk dat nog op de plank ligt, zoals het Erfgoeddecreet en het decreet over sociaal-cultureel werk, in schoonheid af te ronden."

Bastiaens volgt als schepen van Cultuur, Economie, Stads- en buurtonderhoud, Patrimonium en Erediensten Philip Heylen op, die aan de slag gaat bij Ackermans & van Haaren. Heylen, onder meer bekend als drijvende kracht achter het succesvolle Red Star Line Museum, blijft wel gemeenteraadslid. (Belga/TE)

Bastiaens legt - zoals al eerder gepland - op 21 november de eed af als schepen na het aangekondigde afscheid van partijgenoot Philip Heylen, maar wil "het vele wetgevende werk dat nog op de planken ligt in schoonheid afronden". Over de mogelijke cumul van Bastiaens als parlementslid en schepen was de voorbije weken heel wat te doen binnen de Antwerpse CD&V, aangezien de partij in principe niet toelaat dat wie een uitvoerend mandaat heeft in een gemeente met meer dan 30.000 inwoners ook in een van de parlementen zetelt. Nu lijkt er dus een tussenoplossing gevonden. "Ik kies voluit voor de stad en haar inwoners, en ik kies voor het mooiste ambt dat er bestaat", zegt Bastiaens in een mededeling. "Ik zal in het Vlaams parlement blijven zetelen tot het einde van dit parlementair jaar. Ik doe dat uit respect voor de Antwerpenaren die mij in 2014 hun stem en hun vertrouwen hebben gegeven, en ik doe dat ook om het vele wetgevende werk dat nog op de plank ligt, zoals het Erfgoeddecreet en het decreet over sociaal-cultureel werk, in schoonheid af te ronden." Bastiaens volgt als schepen van Cultuur, Economie, Stads- en buurtonderhoud, Patrimonium en Erediensten Philip Heylen op, die aan de slag gaat bij Ackermans & van Haaren. Heylen, onder meer bekend als drijvende kracht achter het succesvolle Red Star Line Museum, blijft wel gemeenteraadslid. (Belga/TE)