Vervoersmaatschappij De Lijn heeft dit jaar 551 miljoen reizigers vervoerd. Dat zijn er evenveel als vorig jaar, terwijl het aanbod sinds 2010 licht is gedaald. Vooral in Antwerpen zijn bus en tram populair.

De provincie Antwerpen neemt met 211 miljoen reizigers het grootste deel van de reizigers voor zijn rekening. Oost-Vlaanderen is goed voor 114 miljoen reizigers, in Vlaams-Brabant stapten 105 miljoen mensen op de bus. West-Vlaanderen bezet de vierde plaats met 71 miljoen reizigers en in Limburg vervoerde De Lijn tot slot 50 miljoen mensen. "Hoewel 2011 financieel een moeilijk jaar was, zijn we er toch in geslaagd het aantal reizigers vast te houden", verheugde directeur-generaal Roger Kesteloot zich.

In 2012 start het bedrijf met een proefproject in Vlaams-Brabant waarbij tegen het einde van het jaar een 100-tal voertuigen zal uitgerust zijn met een validatietoestel voor chipkaart. "Op die manier willen we gegevens over de vervoersstromen verzamelen en zo vraag en aanbod in de toekomst beter op elkaar afstemmen", luidt het bij De Lijn. (Belga/INM)

Vervoersmaatschappij De Lijn heeft dit jaar 551 miljoen reizigers vervoerd. Dat zijn er evenveel als vorig jaar, terwijl het aanbod sinds 2010 licht is gedaald. Vooral in Antwerpen zijn bus en tram populair. De provincie Antwerpen neemt met 211 miljoen reizigers het grootste deel van de reizigers voor zijn rekening. Oost-Vlaanderen is goed voor 114 miljoen reizigers, in Vlaams-Brabant stapten 105 miljoen mensen op de bus. West-Vlaanderen bezet de vierde plaats met 71 miljoen reizigers en in Limburg vervoerde De Lijn tot slot 50 miljoen mensen. "Hoewel 2011 financieel een moeilijk jaar was, zijn we er toch in geslaagd het aantal reizigers vast te houden", verheugde directeur-generaal Roger Kesteloot zich. In 2012 start het bedrijf met een proefproject in Vlaams-Brabant waarbij tegen het einde van het jaar een 100-tal voertuigen zal uitgerust zijn met een validatietoestel voor chipkaart. "Op die manier willen we gegevens over de vervoersstromen verzamelen en zo vraag en aanbod in de toekomst beter op elkaar afstemmen", luidt het bij De Lijn. (Belga/INM)