Dat schrijft De Standaard.

Op dit moment zitten 77 windturbines geblokkeerd omdat er een beroepsprocedure tegen loopt. Dat is met 46 procent bijna de helft van het totaal. 'We hebben nagegaan wie precies beroep aantekende', zegt Bart ­Bode van VWEA, de sectororganisatie voor windenergie in Vlaanderen. 'Uit onze recentste cijfers, van 2015, blijkt dat de grootste groep tegenstanders niet onderling concurrerende bedrijven (18,5 procent) of burgers (40 procent) zijn, maar wel de lokale overheden (41,5 procent).'

De ministers stoten dus op koppige burgemeesters. Want ruim een jaar geleden lanceerde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) samen met Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) het 'Windkracht 2020'-plan. Tegen 2020 moeten er minstens 280 extra windmolens bijkomen om onze klimaat- en energiedoelstellingen te halen.

Dat schrijft De Standaard.Op dit moment zitten 77 windturbines geblokkeerd omdat er een beroepsprocedure tegen loopt. Dat is met 46 procent bijna de helft van het totaal. 'We hebben nagegaan wie precies beroep aantekende', zegt Bart ­Bode van VWEA, de sectororganisatie voor windenergie in Vlaanderen. 'Uit onze recentste cijfers, van 2015, blijkt dat de grootste groep tegenstanders niet onderling concurrerende bedrijven (18,5 procent) of burgers (40 procent) zijn, maar wel de lokale overheden (41,5 procent).' De ministers stoten dus op koppige burgemeesters. Want ruim een jaar geleden lanceerde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) samen met Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) het 'Windkracht 2020'-plan. Tegen 2020 moeten er minstens 280 extra windmolens bijkomen om onze klimaat- en energiedoelstellingen te halen.