Vilvoords burgemeester Hans Bonte (SP.A) eist dat de Vlaamse regering de inhoud bekendmaakt van de beslissing die ze op 13 februari nam over de ruimtelijke plannen voor het winkelcomplex Uplace. "Iedereen praat wel over die beslissing, maar noch de parlementsleden, noch wij of onze advocaten hebben ondanks herhaaldelijk aandringen al een document met de precieze inhoud kunnen inzien. Er is iets raars aan de hand", stelt Bonte.

'Geplande handelsactiviteiten kunnen niet'

De beslissing heeft volgens de burgemeester voor Vilvoorde nochtans heel wat consequenties. "Er is vooreerst het feit dat aan de plannen voor Uplace kennelijk niets verandert. Om de mobiliteitsproblemen te verminderen heeft men daarnaast beslist dat een aantal geplande handelsactiviteiten niet meer kunnen in Vilvoorde. Ik heb hier ondertussen al een aantal investeerders, die onder meer voor de Renault- en CAP-site plannen hadden, over de vloer gehad om te vragen of hun projecten nog kunnen doorgaan. Ik kan hun niet antwoorden", aldus Bonte.

Partijdigheid

"Terwijl het Vilvoords gemeentebestuur nog niet precies weet wat er beslist is, ligt er echter al een rapport op tafel van een studiebureau dat de consequenties van het kersverse plan voor de mobiliteit becijferd heeft. Omdat de auteur van de studie niet alleen voor de Vlaamse regering werkt maar ook voor Uplace denk ik dat de critici die gewag maken van partijdigheid gelijk hebben." (Belga/WB)

Vilvoords burgemeester Hans Bonte (SP.A) eist dat de Vlaamse regering de inhoud bekendmaakt van de beslissing die ze op 13 februari nam over de ruimtelijke plannen voor het winkelcomplex Uplace. "Iedereen praat wel over die beslissing, maar noch de parlementsleden, noch wij of onze advocaten hebben ondanks herhaaldelijk aandringen al een document met de precieze inhoud kunnen inzien. Er is iets raars aan de hand", stelt Bonte.De beslissing heeft volgens de burgemeester voor Vilvoorde nochtans heel wat consequenties. "Er is vooreerst het feit dat aan de plannen voor Uplace kennelijk niets verandert. Om de mobiliteitsproblemen te verminderen heeft men daarnaast beslist dat een aantal geplande handelsactiviteiten niet meer kunnen in Vilvoorde. Ik heb hier ondertussen al een aantal investeerders, die onder meer voor de Renault- en CAP-site plannen hadden, over de vloer gehad om te vragen of hun projecten nog kunnen doorgaan. Ik kan hun niet antwoorden", aldus Bonte. "Terwijl het Vilvoords gemeentebestuur nog niet precies weet wat er beslist is, ligt er echter al een rapport op tafel van een studiebureau dat de consequenties van het kersverse plan voor de mobiliteit becijferd heeft. Omdat de auteur van de studie niet alleen voor de Vlaamse regering werkt maar ook voor Uplace denk ik dat de critici die gewag maken van partijdigheid gelijk hebben." (Belga/WB)