"Hoe meer mensen een wapen in huis hebben, hoe minder inbrekers zullen toeslaan." Dat zegt burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente Gavere Hugo Leroy (Open VLD/VOG), schrijft Het Laatste Nieuws. Leroy stemt binnenkort tegen camerabewaking op zijn grondgebied. "Dat werkt niet. Mensen moeten zichzelf beveiligen", klinkt het in een opmerkelijk pleidooi.

Volgende maand beslist de politieraad van de zone Schelde-Leie (Sint-Martens-Latem, Nazareth, De Pinte, Gavere) over de plaatsing van camera's op enkele invalswegen. Met als doel de veiligheid te verhogen. Burgemeester Leroy zal alvast tegenstemmen. "Er is geen personeel om de beelden te bekijken. En dieven zijn slimmer dan we denken: ze zullen gewoon andere wegen nemen." Volgens de burgemeester wordt er beter geïnvesteerd in meer blauw op straat. Maar daar stopt het niet: "De mensen moeten ook zichzelf beveiligen." Leroy denkt voorts dat er minder ingebroken zou worden als meer mensen een wapen in huis zouden halen. "Dat schrikt dieven af."

Burgemeester die niet kan lezen

Rond de jaarwisseling dit jaar leefde er ongenoegen bij meerderheid en oppositie in Gavere omdat Leroy geen afstand wou doen van zijn ambt, hoewel hij tengevolge van een beroerte tijdelijk niet meer kon lezen.

'Sheriff'

Volgens Het Laatste Nieuws is de bijnaam van Leroy 'sheriff' wegens zijn voorliefde voor Amerika en omdat hij soms 's nachts rondrijdt in zijn gemeente. In maart van dit jaar zei hij aan de krant dit nog steeds te doen. 'Als ik iets opvallends zie, bel ik de politie en steek ik mij weg. Ik vind de veiligheid voor onze burgers heel belangrijk. Het lastigste aan het burgemeesterschap vind ik dan ook de constante druk en de schrik dat er iets kan gebeuren.' (Belga)

"Hoe meer mensen een wapen in huis hebben, hoe minder inbrekers zullen toeslaan." Dat zegt burgemeester van de Oost-Vlaamse gemeente Gavere Hugo Leroy (Open VLD/VOG), schrijft Het Laatste Nieuws. Leroy stemt binnenkort tegen camerabewaking op zijn grondgebied. "Dat werkt niet. Mensen moeten zichzelf beveiligen", klinkt het in een opmerkelijk pleidooi.Volgende maand beslist de politieraad van de zone Schelde-Leie (Sint-Martens-Latem, Nazareth, De Pinte, Gavere) over de plaatsing van camera's op enkele invalswegen. Met als doel de veiligheid te verhogen. Burgemeester Leroy zal alvast tegenstemmen. "Er is geen personeel om de beelden te bekijken. En dieven zijn slimmer dan we denken: ze zullen gewoon andere wegen nemen." Volgens de burgemeester wordt er beter geïnvesteerd in meer blauw op straat. Maar daar stopt het niet: "De mensen moeten ook zichzelf beveiligen." Leroy denkt voorts dat er minder ingebroken zou worden als meer mensen een wapen in huis zouden halen. "Dat schrikt dieven af."Rond de jaarwisseling dit jaar leefde er ongenoegen bij meerderheid en oppositie in Gavere omdat Leroy geen afstand wou doen van zijn ambt, hoewel hij tengevolge van een beroerte tijdelijk niet meer kon lezen. Volgens Het Laatste Nieuws is de bijnaam van Leroy 'sheriff' wegens zijn voorliefde voor Amerika en omdat hij soms 's nachts rondrijdt in zijn gemeente. In maart van dit jaar zei hij aan de krant dit nog steeds te doen. 'Als ik iets opvallends zie, bel ik de politie en steek ik mij weg. Ik vind de veiligheid voor onze burgers heel belangrijk. Het lastigste aan het burgemeesterschap vind ik dan ook de constante druk en de schrik dat er iets kan gebeuren.' (Belga)