De Brusselse regering bouwt het begrotingstekort in 2011 niet af ten opzichte van dat in 2010. Dat blijkt uit de begroting 2011 die ze dinsdag heeft goedgekeurd.

Het tekort zal volgend jaar met een bedrag van 313 miljoen euro identiek zijn aan dat van dit jaar. De inkomsten worden geraamd op 2,4 miljard euro.

Volgens Brussels minister-president Charles Picqué (PS) is het terugdringen van het tekort onmogelijk omdat er nog geen 'correcte financiering' van het Brussels gewest door het federale niveau is.

De beschikbare middelen worden volgens Picqué prioritair ingezet om de bevolkingsgroei in Brussel op te vangen. Het gaat om
woningen, crèches en scholen, beroepsopleiding voor jongeren en mobiliteit.

De Brusselse regering bouwt het begrotingstekort in 2011 niet af ten opzichte van dat in 2010. Dat blijkt uit de begroting 2011 die ze dinsdag heeft goedgekeurd.Het tekort zal volgend jaar met een bedrag van 313 miljoen euro identiek zijn aan dat van dit jaar. De inkomsten worden geraamd op 2,4 miljard euro.Volgens Brussels minister-president Charles Picqué (PS) is het terugdringen van het tekort onmogelijk omdat er nog geen 'correcte financiering' van het Brussels gewest door het federale niveau is. De beschikbare middelen worden volgens Picqué prioritair ingezet om de bevolkingsgroei in Brussel op te vangen. Het gaat om woningen, crèches en scholen, beroepsopleiding voor jongeren en mobiliteit.