Enkele honderden jongeren kwamen woensdagnamiddag bijeen op het Muntplein na een oproep van 'Vargasss92'. Het was niet de eerste keer dat de op sociale media populaire Fransman opriep tot een dergelijke bijeenkomst. In Frankrijk brachten die al veel volk op de been, en leidden die eveneens tot incidenten.

Ook in Brussel ontspoorde de situatie al snel. Zeker één voertuig en verschillende stukken straatmeubilair werden vernield. Bovendien sneuvelden ruiten van bibliotheek Muntpunt. De vandalen bedienden zich daarnaast van hekken die rond de schaatsbaan van kerstmarkt Winterpret stonden.

Iets voor 18 uur trok de politie zich terug van het plein en keerde de rust weer op het plein. Volgens de informatie van de burgemeester van Brussel mengden relschoppers zich tussen de fans van de Fransman.

Persconferentie op donderdag

Het Brusselse parket zal donderdag, op het perspunt om 11 uur, een eerste balans opmaken van de gerechtelijke aanhoudingen en ter beschikking gestelde personen na de rellen die woensdag plaatsvonden op en rond het Muntplein. Tot dan wordt er geen verdere commentaar gegeven, meldt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

Eerder woensdagavond meldde de Brusselse politie dat er naar aanleiding van de rellen 31 personen gearresteerd waren. Maar hoeveel mensen precies administratief zijn aangehouden en hoeveel gerechtelijk, kon de politie woensdagavond nog niet verduidelijken.

Enkele honderden jongeren kwamen woensdagnamiddag bijeen op het Muntplein na een oproep van 'Vargasss92'. Het was niet de eerste keer dat de op sociale media populaire Fransman opriep tot een dergelijke bijeenkomst. In Frankrijk brachten die al veel volk op de been, en leidden die eveneens tot incidenten. Ook in Brussel ontspoorde de situatie al snel. Zeker één voertuig en verschillende stukken straatmeubilair werden vernield. Bovendien sneuvelden ruiten van bibliotheek Muntpunt. De vandalen bedienden zich daarnaast van hekken die rond de schaatsbaan van kerstmarkt Winterpret stonden. Iets voor 18 uur trok de politie zich terug van het plein en keerde de rust weer op het plein. Volgens de informatie van de burgemeester van Brussel mengden relschoppers zich tussen de fans van de Fransman. Het Brusselse parket zal donderdag, op het perspunt om 11 uur, een eerste balans opmaken van de gerechtelijke aanhoudingen en ter beschikking gestelde personen na de rellen die woensdag plaatsvonden op en rond het Muntplein. Tot dan wordt er geen verdere commentaar gegeven, meldt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. Eerder woensdagavond meldde de Brusselse politie dat er naar aanleiding van de rellen 31 personen gearresteerd waren. Maar hoeveel mensen precies administratief zijn aangehouden en hoeveel gerechtelijk, kon de politie woensdagavond nog niet verduidelijken.