Opmerkelijk. Bruno Tobback, de voorzitter van de Vlaamse socialisten, noemt het een gemiste kans dat er in het akkoord van de begrotingscontrole geen rekening werd gehouden met een minimumbelasting voor grote bedrijven. Tobbacks eigen partij, de sp.a zit nochtans in de federale regering en zat dus ook mee aan tafel tijdens de onderhandelingen.

Belastingen eerlijker verdelen "Het gaat er mij niet om om die belastingen te laten stijgen, maar het is wel belangrijk dat we ze eerlijker verdelen", zei Tobback in het middagnieuws van VTM.

"De belastingen in ons land zijn hoog, en als we onze levensstandaard willen behouden, zullen die ook hoog blijven. Maar we moeten ze dan wel eerlijk verdelen." Volgens Tobback zijn er veel kmo's en kleine bedrijven die gemiddeld meer belastingen betalen dan grote bedrijven. "Bovendien slagen sommige bedrijven er in om nul procent taksen te betalen op hun winsten", zegt de socialist.

Fier zijn op werk van ploeg Di Rupo

Tobback wil die bedrijven een minimumbijdrage laten leveren, zo kunnen de hoge taksten voor kleinere ondernemingen naar beneden.

Daarnaast pleit Tobback voor een aanpassing aan de wet op de coöperatieven Tobback noemt het jammer dat coöperatieven nu geïdentificeerd worden met bijvoorbeeld Arco. "Coöperatieven zijn de manier om de markt eerlijk te laten werken", klinkt het.

Tobback stelde overigens dat we in België niet trots genoeg zijn op het feit dat "we erin geslaagd zijn in anderhalf jaar federale regering-Di Rupo om het tekort te halveren, terwijl het in de buurlanden stijgt, en dit zonder de armoede te doen toenemen. Dat is een immense prestatie." (Belga/EA)

Opmerkelijk. Bruno Tobback, de voorzitter van de Vlaamse socialisten, noemt het een gemiste kans dat er in het akkoord van de begrotingscontrole geen rekening werd gehouden met een minimumbelasting voor grote bedrijven. Tobbacks eigen partij, de sp.a zit nochtans in de federale regering en zat dus ook mee aan tafel tijdens de onderhandelingen. Belastingen eerlijker verdelen "Het gaat er mij niet om om die belastingen te laten stijgen, maar het is wel belangrijk dat we ze eerlijker verdelen", zei Tobback in het middagnieuws van VTM. "De belastingen in ons land zijn hoog, en als we onze levensstandaard willen behouden, zullen die ook hoog blijven. Maar we moeten ze dan wel eerlijk verdelen." Volgens Tobback zijn er veel kmo's en kleine bedrijven die gemiddeld meer belastingen betalen dan grote bedrijven. "Bovendien slagen sommige bedrijven er in om nul procent taksen te betalen op hun winsten", zegt de socialist. Fier zijn op werk van ploeg Di Rupo Tobback wil die bedrijven een minimumbijdrage laten leveren, zo kunnen de hoge taksten voor kleinere ondernemingen naar beneden. Daarnaast pleit Tobback voor een aanpassing aan de wet op de coöperatieven Tobback noemt het jammer dat coöperatieven nu geïdentificeerd worden met bijvoorbeeld Arco. "Coöperatieven zijn de manier om de markt eerlijk te laten werken", klinkt het. Tobback stelde overigens dat we in België niet trots genoeg zijn op het feit dat "we erin geslaagd zijn in anderhalf jaar federale regering-Di Rupo om het tekort te halveren, terwijl het in de buurlanden stijgt, en dit zonder de armoede te doen toenemen. Dat is een immense prestatie." (Belga/EA)