SP.A-voorzitter Bruno Tobback haalt in een interview met De Standaard uit naar 'de drang naar straffe uitspraken'. Tobback wijst daarvoor naar de federale oppositiepartijen Groen en N-VA. 'De politiek kreunt onder de polarisering, de N-VA is daarvan alleen een symptoom.'

In het in interview met De Standaard zingt de socialistische voorman de lof van België en de federale regering Di Rupo, waar zijn SP.A deel van uitmaakt. Hij heeft het moeilijk met de negatieve stemmingmakerij: "Dit land zeurt steeds dat het allemaal te traag gaat. Maar achteraf worden we steeds als voorbeeld genoemd voor het behoud van onze economische stabiliteit en onze sociale bescherming. Wat zijn we toch goed in denigrerende opmerkingen. Waarom noemen we België steeds een landje. Een minimum aan fierheid mag toch."

Tobback ziet daarvoor bewijs in het buitenland: "Volgens The Economist blijft België een betere plaats dan Duitsland om kinderen op de wereld te zetten. Nochtans lijkt het tegenwoordig al Duitsland wat de klok slaat."

Bruno Tobback: 'Waarom lachen we met de Tea Party en niet met de N-VA?'

Bruno Tobback hekelt de houding van de oppositiepartijen N-VA en Groen. Hij relativeert de N-VA als gevaar voor de welvaart: "Zo uniek zijn ze niet. Ze spelen mooi in op het zwart-witdiscours dat de boventoon voert. Tot mijn afgrijzen merk ik ook dat Groen-voorzitter Wouter Van Besien tegenwoordig in hetzelfde bedje ziek is," zo haalt hij uit in De Standaard.

"Ik geloof mijn oren niet als ik de nonsens beluister die tijdens debatten wordt losgelaten. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen lachten we de hele tijd met de onzin van de Tea Party. Waarom doen we dat niet met bijvoorbeeld de uitspraken van de N-VA?"

Louis Tobback: 'Sarah Weyt of Ben Palin?'

Die kritiek werd ook geformuleerd door émince grise van de socialistische partij Louis Tobback in een dubbel-interview met Jean-Luc Dehaene in Knack. Louis Tobback: "Vroeger was de rechterzijde redelijker. Neem de kritiek op de begroting, vorige week. Eerst hoorde ik die onnozele Ben Weyts op de radio: 'We zijn communisten geworden. We mogen ons personeel niet meer betalen wat we willen.' Is dat Sarah Weyts of is dat Ben Palin?" (SD)

SP.A-voorzitter Bruno Tobback haalt in een interview met De Standaard uit naar 'de drang naar straffe uitspraken'. Tobback wijst daarvoor naar de federale oppositiepartijen Groen en N-VA. 'De politiek kreunt onder de polarisering, de N-VA is daarvan alleen een symptoom.'In het in interview met De Standaard zingt de socialistische voorman de lof van België en de federale regering Di Rupo, waar zijn SP.A deel van uitmaakt. Hij heeft het moeilijk met de negatieve stemmingmakerij: "Dit land zeurt steeds dat het allemaal te traag gaat. Maar achteraf worden we steeds als voorbeeld genoemd voor het behoud van onze economische stabiliteit en onze sociale bescherming. Wat zijn we toch goed in denigrerende opmerkingen. Waarom noemen we België steeds een landje. Een minimum aan fierheid mag toch."Tobback ziet daarvoor bewijs in het buitenland: "Volgens The Economist blijft België een betere plaats dan Duitsland om kinderen op de wereld te zetten. Nochtans lijkt het tegenwoordig al Duitsland wat de klok slaat."Bruno Tobback: 'Waarom lachen we met de Tea Party en niet met de N-VA?'Bruno Tobback hekelt de houding van de oppositiepartijen N-VA en Groen. Hij relativeert de N-VA als gevaar voor de welvaart: "Zo uniek zijn ze niet. Ze spelen mooi in op het zwart-witdiscours dat de boventoon voert. Tot mijn afgrijzen merk ik ook dat Groen-voorzitter Wouter Van Besien tegenwoordig in hetzelfde bedje ziek is," zo haalt hij uit in De Standaard. "Ik geloof mijn oren niet als ik de nonsens beluister die tijdens debatten wordt losgelaten. Tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen lachten we de hele tijd met de onzin van de Tea Party. Waarom doen we dat niet met bijvoorbeeld de uitspraken van de N-VA?"Louis Tobback: 'Sarah Weyt of Ben Palin?'Die kritiek werd ook geformuleerd door émince grise van de socialistische partij Louis Tobback in een dubbel-interview met Jean-Luc Dehaene in Knack. Louis Tobback: "Vroeger was de rechterzijde redelijker. Neem de kritiek op de begroting, vorige week. Eerst hoorde ik die onnozele Ben Weyts op de radio: 'We zijn communisten geworden. We mogen ons personeel niet meer betalen wat we willen.' Is dat Sarah Weyts of is dat Ben Palin?" (SD)