In de oorlog in Syrië is opnieuw een Belg omgekomen. Dat melden verschillende kranten. Het gaat om de 20-jarige Tarik Taketloune uit Vilvoorde.

Volgens zijn vader werd hij geëxecuteerd terwijl hij sliep. De familie werd met een kort, anoniem telefoontje ingelicht. Tarik Taketloune is na de bekeerde Brusselaars Sean Pidgeon en Raphael Gendron de derde Belg die in Syrië sterft. Over een mogelijke vierde dode, Ahmed Stevenberg, is nooit bevestiging gekregen.

De broer van Tarik, Elias, uit Willebroek, is vorige maandag bij zijn terugkomst uit Syrië in België aangehouden. Volgens de vader van de broers is Elias niet naar Syrië getrokken om te vechten, maar om Tarik terug te halen. In Het Laaste Nieuws zegt de vader ook dat Tarik wilde terugkeren. 'Hij had er genoeg van. Hij was wel bang dat hij zou worden aangehouden.'

Elias Taketloune, de rechterhand van Sharia4Belgium-leider Houssien Eloussaki, was uit Syrië teruggekeerd om zijn drie maanden oude baby te zien. Taketloune was niet van plan om na vijf maanden vechten terug te keren naar zijn thuisbasis Willebroek. Zijn vrouw Wissam zou immers net met hun baby van drie maanden uitwijken naar Syrië. Op de luchthaven van Zaventem konden vrouw en kind echter worden onderschept. Taketloune keerde daarom kwaad terug.

Gestreden onder 'oorlogsmisdadiger' Eloussaki

De broers streden volgens Het Laatste Nieuws onder de leiding van Eloussaki. Hij wordt een oorlogsmisdadiger genoemd, wiens groep al verschillende mensen zou onthoofd hebben.

Uit afgeluisterde telefoongesprekken, waarop De Morgen de hand kon leggen, leidt de krant af dat Vlaamse Syriëstrijders, aangevoerd door de Elouassaki, de 'gruwelijkste gewelddadigheden' begaan, zoals te zien in de 'onthoofdingsvideo'. De advocate van Elouassaki zegt daar nog geen officiële bevestiging over gekregen te hebben.

In de oorlog in Syrië is opnieuw een Belg omgekomen. Dat melden verschillende kranten. Het gaat om de 20-jarige Tarik Taketloune uit Vilvoorde. Volgens zijn vader werd hij geëxecuteerd terwijl hij sliep. De familie werd met een kort, anoniem telefoontje ingelicht. Tarik Taketloune is na de bekeerde Brusselaars Sean Pidgeon en Raphael Gendron de derde Belg die in Syrië sterft. Over een mogelijke vierde dode, Ahmed Stevenberg, is nooit bevestiging gekregen.De broer van Tarik, Elias, uit Willebroek, is vorige maandag bij zijn terugkomst uit Syrië in België aangehouden. Volgens de vader van de broers is Elias niet naar Syrië getrokken om te vechten, maar om Tarik terug te halen. In Het Laaste Nieuws zegt de vader ook dat Tarik wilde terugkeren. 'Hij had er genoeg van. Hij was wel bang dat hij zou worden aangehouden.' Elias Taketloune, de rechterhand van Sharia4Belgium-leider Houssien Eloussaki, was uit Syrië teruggekeerd om zijn drie maanden oude baby te zien. Taketloune was niet van plan om na vijf maanden vechten terug te keren naar zijn thuisbasis Willebroek. Zijn vrouw Wissam zou immers net met hun baby van drie maanden uitwijken naar Syrië. Op de luchthaven van Zaventem konden vrouw en kind echter worden onderschept. Taketloune keerde daarom kwaad terug.Gestreden onder 'oorlogsmisdadiger' EloussakiDe broers streden volgens Het Laatste Nieuws onder de leiding van Eloussaki. Hij wordt een oorlogsmisdadiger genoemd, wiens groep al verschillende mensen zou onthoofd hebben. Uit afgeluisterde telefoongesprekken, waarop De Morgen de hand kon leggen, leidt de krant af dat Vlaamse Syriëstrijders, aangevoerd door de Elouassaki, de 'gruwelijkste gewelddadigheden' begaan, zoals te zien in de 'onthoofdingsvideo'. De advocate van Elouassaki zegt daar nog geen officiële bevestiging over gekregen te hebben.