Antwerps SP.A-onderhandelaar Robert Voorhamme kondigt het einde van de Stadslijst aan, omdat N-VA met CD&V maar niet met SP.A in zee wil.

Daarmee lijkt de weg vrij voor een coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD.

Geblokkeerd

Er waren al een tijdje heel wat vragen rond de toekomst van de Stadslijst van SP.A en CD&V. De socialisten willen dat N-VA ook Groen opneemt in de coalitie, maar dat ziet formateur Bart De Wever niet zitten.

CD&V liet bij monde van Marc Van Peel dan weer verstaan dat het zijn bedoeling was om samen met SP.A te "landen", maar niet in de oppositie wil.

Eerder op dag had De Wever op een persconferentie in het stadhuis gezegd dat de situatie geblokkeerd zat en hij nog maar één optie zag: steun van de Stadslijst vanuit de gemeenteraad aan een minderheidscollege van de N-VA.

De Wever vroeg de Stadslijst echter om een andere oplossing, namelijk dat hij verder zou mogen onderhandelen met "één van de componenten van het kartel afzonderlijk. Een optie die ik alleen in grote nederigheid kan vragen." (KVDA)

Antwerps SP.A-onderhandelaar Robert Voorhamme kondigt het einde van de Stadslijst aan, omdat N-VA met CD&V maar niet met SP.A in zee wil. Daarmee lijkt de weg vrij voor een coalitie tussen N-VA, CD&V en Open VLD. Geblokkeerd Er waren al een tijdje heel wat vragen rond de toekomst van de Stadslijst van SP.A en CD&V. De socialisten willen dat N-VA ook Groen opneemt in de coalitie, maar dat ziet formateur Bart De Wever niet zitten. CD&V liet bij monde van Marc Van Peel dan weer verstaan dat het zijn bedoeling was om samen met SP.A te "landen", maar niet in de oppositie wil. Eerder op dag had De Wever op een persconferentie in het stadhuis gezegd dat de situatie geblokkeerd zat en hij nog maar één optie zag: steun van de Stadslijst vanuit de gemeenteraad aan een minderheidscollege van de N-VA. De Wever vroeg de Stadslijst echter om een andere oplossing, namelijk dat hij verder zou mogen onderhandelen met "één van de componenten van het kartel afzonderlijk. Een optie die ik alleen in grote nederigheid kan vragen." (KVDA)