Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Milquet liet verschillende fysieke tests in een ontwerptekst gieten. De testen zoals het slepen van een pop van 80 kilogram over een afstand van 15 meter of een traplooptest met twintig kilo materiaal in de handen, worden tegen 2015 jaarlijks verplicht. Wie niet slaagt, mag niet meer uitrukken. Begin december zal de ministerraad een beslissing nemen over het voorstel.

Eerst trainen, dan testen

"Dit betekent het testament van de brandweervrijwilliger", getuigt een korpschef in de krant. "Tachtig procent van mijn mensen gaat buizen."

Chris Addiers, voorzitter van de Brandweer Vereniging Vlaanderen (BVV), deelt de ongerustheid. "Fysieke testen zijn nuttig, maar wij pleiten voor een overgangsperiode van vier jaar zodat de brandweermensen zich fysiek voldoende kunnen voorbereiden." Het kabinet van Milquet vraagt de definitieve beslissing af te wachten. "We gaan echt niet het onmogelijke vragen." (Belga/TV)

Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Milquet liet verschillende fysieke tests in een ontwerptekst gieten. De testen zoals het slepen van een pop van 80 kilogram over een afstand van 15 meter of een traplooptest met twintig kilo materiaal in de handen, worden tegen 2015 jaarlijks verplicht. Wie niet slaagt, mag niet meer uitrukken. Begin december zal de ministerraad een beslissing nemen over het voorstel. "Dit betekent het testament van de brandweervrijwilliger", getuigt een korpschef in de krant. "Tachtig procent van mijn mensen gaat buizen."Chris Addiers, voorzitter van de Brandweer Vereniging Vlaanderen (BVV), deelt de ongerustheid. "Fysieke testen zijn nuttig, maar wij pleiten voor een overgangsperiode van vier jaar zodat de brandweermensen zich fysiek voldoende kunnen voorbereiden." Het kabinet van Milquet vraagt de definitieve beslissing af te wachten. "We gaan echt niet het onmogelijke vragen." (Belga/TV)