PS-fractieleidster Laurette Onkelinx had woensdag in een brief aan premier Charles Michel haar ongenoegen geuit over de aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en van Defensie Steven Vandeput, maar ook van Kamervoorzitter Siegfried Bracke, op de jaarlijkse bijeenkomst in Antwerpen. "Ik voel me niet geroepen om me te verdedigen. Ik neem aan dat mevrouw Onkelinx ervan op de hoogte is dat er Vlaamsnationalisten in de regering zitten en de voorzitter van de Kamer leveren", reageert Bracke, die erop wijst dat het Zangfeest een Vlaamse traditie.

Bij leven en welzijn

"Ik ga er elk jaar naartoe. Ik ben vorig jaar geweest, ik ben dit jaar geweest en bij leven en welzijn zal ik er volgend jaar opnieuw naartoe gaan". Wat voor de Kamervoorzitter eveneens meespeelt, is dat hij naar eigen zeggen gewoon graag zingt en van de liederen houdt.

"Overigens, als ik de tekst van de Internationale lees, dan is die al bij al ook niet zo vredelievend. Dat geldt voor vele nationalistische liederen".

Onkelinx voerde aan dat de Kamervoorzitter door zijn functie het hele land vertegenwoordigt. "Mijn functie betekent niet dat ik politiek dood ben. Ik heb een mening en een politieke overtuiging. Mijn functie heeft te maken met de werkzaamheden van de Kamer, waarbij ik bijvoorbeeld probeer de oppositie alle mogelijke rechten te geven". (Belga)

PS-fractieleidster Laurette Onkelinx had woensdag in een brief aan premier Charles Michel haar ongenoegen geuit over de aanwezigheid van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon en van Defensie Steven Vandeput, maar ook van Kamervoorzitter Siegfried Bracke, op de jaarlijkse bijeenkomst in Antwerpen. "Ik voel me niet geroepen om me te verdedigen. Ik neem aan dat mevrouw Onkelinx ervan op de hoogte is dat er Vlaamsnationalisten in de regering zitten en de voorzitter van de Kamer leveren", reageert Bracke, die erop wijst dat het Zangfeest een Vlaamse traditie. Bij leven en welzijn"Ik ga er elk jaar naartoe. Ik ben vorig jaar geweest, ik ben dit jaar geweest en bij leven en welzijn zal ik er volgend jaar opnieuw naartoe gaan". Wat voor de Kamervoorzitter eveneens meespeelt, is dat hij naar eigen zeggen gewoon graag zingt en van de liederen houdt. "Overigens, als ik de tekst van de Internationale lees, dan is die al bij al ook niet zo vredelievend. Dat geldt voor vele nationalistische liederen". Onkelinx voerde aan dat de Kamervoorzitter door zijn functie het hele land vertegenwoordigt. "Mijn functie betekent niet dat ik politiek dood ben. Ik heb een mening en een politieke overtuiging. Mijn functie heeft te maken met de werkzaamheden van de Kamer, waarbij ik bijvoorbeeld probeer de oppositie alle mogelijke rechten te geven". (Belga)