Dat meldt Mouna Aouni van de christelijke vakbond CSC.

Er nemen een twintigtal transporteurs deel aan de actie. Daardoor kan de post het sorteercentrum niet verlaten, aldus Aouni.

De stakers "protesteren tegen de verlaging van hun vergoeding voor het weekendwerk", deelt de vakbondsvrouw verder nog mee. De postbedeling in Brussel, maar ook in andere delen van het land, kan mogelijk hinder ondervinden van de actie.

Behalve in het sorteercentrum Brussel X is ook in het sorteercentrum Antwerpen X spontaan het werk neergelegd. Dat zegt Lieve Vanoverbeke van de christelijke vakbond.

In het sorteercentrum Antwerpen X hebben volgens de vakbond zowel de transporteurs als de sorteerders het werk neergelegd. "Het voltallige personeel, meer dan 400 mensen, is naar huis gegaan", aldus Vanoverbeke. Reden van de spontane staking zijn plannen van bpost om de zaterdag op te nemen in de gewone werkweek, waardoor er geen extra vergoeding meer zou worden betaald. De vakbond verwacht een storing van de postbedeling als gevolg van de stakingsactie. Het zou de bedoeling zijn dat ook de middag- en avondploeg niet aan het werk gaat.

Bpost bevestigt dat in de sorteercentra van Antwerpen en Brussel het werk is neergelegd. Het is nog te vroeg om de gevolgen voor de postbedeling in te schatten. "Maar dat er een impact zal zijn, is wel duidelijk", aldus een woordvoerster.

(Belga/RR)

Dat meldt Mouna Aouni van de christelijke vakbond CSC.Er nemen een twintigtal transporteurs deel aan de actie. Daardoor kan de post het sorteercentrum niet verlaten, aldus Aouni. De stakers "protesteren tegen de verlaging van hun vergoeding voor het weekendwerk", deelt de vakbondsvrouw verder nog mee. De postbedeling in Brussel, maar ook in andere delen van het land, kan mogelijk hinder ondervinden van de actie.Behalve in het sorteercentrum Brussel X is ook in het sorteercentrum Antwerpen X spontaan het werk neergelegd. Dat zegt Lieve Vanoverbeke van de christelijke vakbond. In het sorteercentrum Antwerpen X hebben volgens de vakbond zowel de transporteurs als de sorteerders het werk neergelegd. "Het voltallige personeel, meer dan 400 mensen, is naar huis gegaan", aldus Vanoverbeke. Reden van de spontane staking zijn plannen van bpost om de zaterdag op te nemen in de gewone werkweek, waardoor er geen extra vergoeding meer zou worden betaald. De vakbond verwacht een storing van de postbedeling als gevolg van de stakingsactie. Het zou de bedoeling zijn dat ook de middag- en avondploeg niet aan het werk gaat. Bpost bevestigt dat in de sorteercentra van Antwerpen en Brussel het werk is neergelegd. Het is nog te vroeg om de gevolgen voor de postbedeling in te schatten. "Maar dat er een impact zal zijn, is wel duidelijk", aldus een woordvoerster.(Belga/RR)