Gisteravond laat nam de Vlaamse regering de beslissing om de weg vrij te maken voor de komst van Uplace. Daarop kwamen al heel wat reacties, vooral negatieve.

Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) verdedigde in De Ochtend de beslissing van de Vlaamse regering. 'Dit is een dossier dat acht jaar oud is, en waar diverse Vlaamse regeringen negen beslissingen in genomen hebben en in februari heeft mijn regering een beslissing genomen die nu een gevolg krijgt.'

Bourgeois herinnert er wel aan dat de beslissing is genomen toen N-VA niet in de Vlaamse regering zat.

'Ik ben niet voor of tegen Uplace. Dit is mijn dossier niet", zei de minister-president, "maar ik ontvlucht mijn verantwoordelijkheid niet. Als overheid moeten we consesuent zijn. Dit gaat over rechtszekerheid."

Bourgeois is het niet eens met de kritiek van de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte dat er door de komst van Uplace banen verloren zullen gaan. 'Hij zegt niets over de positieve effecten voor zijn stad, voor de drieduizend mensen die zullen worden tewerkgesteld. Dit is een project dat werk zal verschaffen aan laaggeschoolden.' (JH)

Gisteravond laat nam de Vlaamse regering de beslissing om de weg vrij te maken voor de komst van Uplace. Daarop kwamen al heel wat reacties, vooral negatieve. Minister-president Geert Bourgeois (N-VA) verdedigde in De Ochtend de beslissing van de Vlaamse regering. 'Dit is een dossier dat acht jaar oud is, en waar diverse Vlaamse regeringen negen beslissingen in genomen hebben en in februari heeft mijn regering een beslissing genomen die nu een gevolg krijgt.'Bourgeois herinnert er wel aan dat de beslissing is genomen toen N-VA niet in de Vlaamse regering zat. 'Ik ben niet voor of tegen Uplace. Dit is mijn dossier niet", zei de minister-president, "maar ik ontvlucht mijn verantwoordelijkheid niet. Als overheid moeten we consesuent zijn. Dit gaat over rechtszekerheid."Bourgeois is het niet eens met de kritiek van de burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte dat er door de komst van Uplace banen verloren zullen gaan. 'Hij zegt niets over de positieve effecten voor zijn stad, voor de drieduizend mensen die zullen worden tewerkgesteld. Dit is een project dat werk zal verschaffen aan laaggeschoolden.' (JH)