Bourgeois begraaft kindpremie: 'Bijkomend sociaal beleid nu niet grootste prioriteit'

01/07/13 om 07:30 - Bijgewerkt om 07:30

Volgens Geert Bourgeois (N-VA) moet alle budgettaire ruimte 'volledig naar de versterking van onze concurrentiepositie gaan'. Hij noemt 'bijkomend sociaal beleid nu niet de grootste prioriteit.'

Bourgeois begraaft kindpremie: 'Bijkomend sociaal beleid nu niet grootste prioriteit'

© Belga

"Als er budgettaire ruimte is, moet die volledig naar de versterking van onze concurrentiepositie gaan. Bijkomend sociaal beleid is nu niet de grootste prioriteit." Dat zegt Geert Bourgeois, viceminister-president van de N-VA, in De Standaard en Het Nieuwsblad.

Bij de onderhandelingen over de vorming van de Vlaamse regering, in 2009, streed N-VA hard voor de invoering van een Vlaamse 'kindpremie'. CD&V en sp.a stemden uiteindelijk in met een toelage van 150 tot 200 euro voor elke boreling. De afgelopen jaren werd de invoering van de premie echter bij herhaling uitgesteld, wegens te weinig budget. En nu voert Geert Bourgeois ze af. "We laten dat idee vallen", zegt hij.

'Bijkomend sociaal beleid is nu niet de grootste prioriteit'

Volgens de N-VA-minister zijn er op dit moment veel grotere noden: jobs, jobs en jobs. "We verliezen terrein in Vlaanderen, onze export staat onder druk. Alle middelen moeten daar naartoe gaan. Bijkomend sociaal beleid is nu niet de grootste prioriteit." Bourgeois wijst ook op de overkomst van de kinderbijslag naar Vlaanderen, in het
kader van de zesde staatshervorming.

Met zijn uitspraken probeert Bourgeois volgens de kranten de kritiek te counteren als zou zijn partij het herstel van de concurrentiepositie minder belangrijk vinden dan de staatshervorming. (Belga/SD)


Lees meer over:

Onze partners