Dat meldt De Tijd.

Dat zou vorige week gebleken zijn toen premier Charles Michel (MR) een gesprek had met twee van de drie grote vakbonden om na te gaan hoe het overleg het best in gang kan worden getrapt. Ze hadden hem daarbij discreet laten weten dat het zou helpen mocht hij N-VA en Open VLD niet meebrengen naar de onderhandelingstafel.

Volgens regeringsbronnen hebben de vicepremiers Alexander De Croo (Open VLD) en Jan Jambon (N-VA) evenwel geen zin om zomaar een stap opzij te zetten. In het verleden was het gangbaar dat bij onderhandelingen tussen de regering en de sociale partners de vicepremiers van de partij zijn.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd.Dat zou vorige week gebleken zijn toen premier Charles Michel (MR) een gesprek had met twee van de drie grote vakbonden om na te gaan hoe het overleg het best in gang kan worden getrapt. Ze hadden hem daarbij discreet laten weten dat het zou helpen mocht hij N-VA en Open VLD niet meebrengen naar de onderhandelingstafel. Volgens regeringsbronnen hebben de vicepremiers Alexander De Croo (Open VLD) en Jan Jambon (N-VA) evenwel geen zin om zomaar een stap opzij te zetten. In het verleden was het gangbaar dat bij onderhandelingen tussen de regering en de sociale partners de vicepremiers van de partij zijn.(Belga/RR)