"Mijn cliënten blijven van mening dat er aanwijzingen van schuld zijn tegen de juf", zegt hun advocaat Abderrahim Lahlali. Door het beroep verhuist het dossier naar de kamer van inbeschuldigingstelling, dat nu over de zaak zal moeten oordelen.

Het vermeende misbruik veroorzaakte in juni 2013 heel wat heisa. Alles begon met een moeder die ongepast gedrag bij haar zoontje opmerkte. Het kind beweerde dat zijn kleuterjuf intieme spelletjes met hem en andere kindjes had gespeeld. De ouders stapten naar de directie, maar kregen daar niet de respons die ze verwachtten. Er volgde een dagenlang en steeds groter wordend protest aan de schoolpoorten tot er uiteindelijk beslist werd om de kinderen een week eerder met vakantie te sturen.

Klacht wegens laster

De ouders dienden klacht met burgerlijke partijstelling in en er volgde een gerechtelijk onderzoek, maar dat leverde geen of onvoldoende aanwijzingen van schuld op. Het parket had de raadkamer dan ook gevraagd om de juf buiten vervolging te stellen en die ging daar vorige week op in. De juf heeft het vermeende misbruik altijd ontkend en diende zelf klacht in tegen de ouders wegens laster en lasterlijke aangifte.

(Belga/RR)

"Mijn cliënten blijven van mening dat er aanwijzingen van schuld zijn tegen de juf", zegt hun advocaat Abderrahim Lahlali. Door het beroep verhuist het dossier naar de kamer van inbeschuldigingstelling, dat nu over de zaak zal moeten oordelen. Het vermeende misbruik veroorzaakte in juni 2013 heel wat heisa. Alles begon met een moeder die ongepast gedrag bij haar zoontje opmerkte. Het kind beweerde dat zijn kleuterjuf intieme spelletjes met hem en andere kindjes had gespeeld. De ouders stapten naar de directie, maar kregen daar niet de respons die ze verwachtten. Er volgde een dagenlang en steeds groter wordend protest aan de schoolpoorten tot er uiteindelijk beslist werd om de kinderen een week eerder met vakantie te sturen. De ouders dienden klacht met burgerlijke partijstelling in en er volgde een gerechtelijk onderzoek, maar dat leverde geen of onvoldoende aanwijzingen van schuld op. Het parket had de raadkamer dan ook gevraagd om de juf buiten vervolging te stellen en die ging daar vorige week op in. De juf heeft het vermeende misbruik altijd ontkend en diende zelf klacht in tegen de ouders wegens laster en lasterlijke aangifte.(Belga/RR)