Björn Rzoska wordt de nieuwe fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement. Hij neemt de fakkel over van Elisabeth Meuleman. Rzoska zal dus de 10-koppige Groen-fractie in het Vlaamse halfrond aanvoeren. De 41-jarige Oost-Vlaming noemt het zelf een "eer" om de fractie te mogen leiden.

De Groen-fractie in het Vlaams Parlement heeft Rzoska verkozen als nieuwe fractieleider. Hij haalde het van Elisabeth Meuleman, die sinds 2012 de Groen-fractie aanvoerde. De 41-jarige Rzoska zit pas sinds januari 2013 in het Vlaams Parlement, maar slaagde erin om zich op die korte tijd te profileren op dossiers zoals het Oosterweel-dossier en het arbeidsmarktbeleid. Hij haalde ook mooie scores in de krantenrapporten over de parlementsleden. Rzoska is sinds 2006 gemeenteraadslid in Lokeren en was tussen oktober 2009 en januari 2013 ondervoorzitter voor Groen.

"Het is een eer om deze sterke, uitgebreide fractie te mogen aanvoeren. De fractie is een mix van jong talent en ervaring. Het is mijn ambitie om ook deze legislatuur de sterkste fractie van het Vlaams Parlement te zijn en de zes nieuwe gezichten in onze fractie snel hun plaats te laten veroveren en te laten uitgroeien tot sterkhouders in de commissies en de plenaire zitting", aldus Rzoska. (Belga/AVE)

Björn Rzoska wordt de nieuwe fractieleider van Groen in het Vlaams Parlement. Hij neemt de fakkel over van Elisabeth Meuleman. Rzoska zal dus de 10-koppige Groen-fractie in het Vlaamse halfrond aanvoeren. De 41-jarige Oost-Vlaming noemt het zelf een "eer" om de fractie te mogen leiden.De Groen-fractie in het Vlaams Parlement heeft Rzoska verkozen als nieuwe fractieleider. Hij haalde het van Elisabeth Meuleman, die sinds 2012 de Groen-fractie aanvoerde. De 41-jarige Rzoska zit pas sinds januari 2013 in het Vlaams Parlement, maar slaagde erin om zich op die korte tijd te profileren op dossiers zoals het Oosterweel-dossier en het arbeidsmarktbeleid. Hij haalde ook mooie scores in de krantenrapporten over de parlementsleden. Rzoska is sinds 2006 gemeenteraadslid in Lokeren en was tussen oktober 2009 en januari 2013 ondervoorzitter voor Groen. "Het is een eer om deze sterke, uitgebreide fractie te mogen aanvoeren. De fractie is een mix van jong talent en ervaring. Het is mijn ambitie om ook deze legislatuur de sterkste fractie van het Vlaams Parlement te zijn en de zes nieuwe gezichten in onze fractie snel hun plaats te laten veroveren en te laten uitgroeien tot sterkhouders in de commissies en de plenaire zitting", aldus Rzoska. (Belga/AVE)