Na de gemeenteraadsleden die eerder deze week al geschorst werden door het nationale N-VA-bestuur, ondergaan nu ook drie leden van het Turnhoutse partijbestuur hetzelfde lot. Het gaat om ondervoorzitster Thérèse Jonckers, secretaris Dieter Van der Avoort en communicatieverantwoordelijke Paul Falleyn.

De drie reageren verontwaardigd op de beslissing. Ze vinden dat er binnen N-VA geen plaats meer voor discussie of een eigen mening is. 'Als je niet volgt wat N-VA-nationaal dicteert, vlieg je eruit', klinkt het.

Thérèse Jonckers en Dieter Van der Avoort worden verweten dat ze openlijk de geschorste dissidenten zouden gesteund hebben. "Ik heb enkel in mijn mandaat van ondervoorzitster een open brief van onze voorzitter Tom Versmissen mee ondertekend samen met onze secretaris. Niet om dissidenten te steunen, maar om aan te tonen dat zijn tekst een objectieve weergave was van de feiten."

Ook Paul Falleyn werd om dezelfde reden geschorst. "Ik zou een bericht op Facebook gezet of gedeeld hebben, wat ik helemaal niet gedaan heb."

Bij N-VA was de afspraak gemaakt om het stadsbestuur in Turnhout te steunen. De stad werd eerder deze week onbestuurbaar toen 20 van de 33 gemeenteraadsleden tegen de coalitie van de N-VA, de SP.A en CD&V stemden. Onder hen ook N-VA-leden zelf, die dus tegen hun eigen burgemeester Erwin Brentjens stemden en daarvoor geschorst werden.

Gouverneur Cathy Berx probeert de coalitiepartijen terug met elkaar te verzoenen. (Belga/TE)

Na de gemeenteraadsleden die eerder deze week al geschorst werden door het nationale N-VA-bestuur, ondergaan nu ook drie leden van het Turnhoutse partijbestuur hetzelfde lot. Het gaat om ondervoorzitster Thérèse Jonckers, secretaris Dieter Van der Avoort en communicatieverantwoordelijke Paul Falleyn. De drie reageren verontwaardigd op de beslissing. Ze vinden dat er binnen N-VA geen plaats meer voor discussie of een eigen mening is. 'Als je niet volgt wat N-VA-nationaal dicteert, vlieg je eruit', klinkt het.Thérèse Jonckers en Dieter Van der Avoort worden verweten dat ze openlijk de geschorste dissidenten zouden gesteund hebben. "Ik heb enkel in mijn mandaat van ondervoorzitster een open brief van onze voorzitter Tom Versmissen mee ondertekend samen met onze secretaris. Niet om dissidenten te steunen, maar om aan te tonen dat zijn tekst een objectieve weergave was van de feiten."Ook Paul Falleyn werd om dezelfde reden geschorst. "Ik zou een bericht op Facebook gezet of gedeeld hebben, wat ik helemaal niet gedaan heb." Bij N-VA was de afspraak gemaakt om het stadsbestuur in Turnhout te steunen. De stad werd eerder deze week onbestuurbaar toen 20 van de 33 gemeenteraadsleden tegen de coalitie van de N-VA, de SP.A en CD&V stemden. Onder hen ook N-VA-leden zelf, die dus tegen hun eigen burgemeester Erwin Brentjens stemden en daarvoor geschorst werden. Gouverneur Cathy Berx probeert de coalitiepartijen terug met elkaar te verzoenen. (Belga/TE)