De deelnemers verzamelden op de middag aan de Espace Tivoli.

Nadien trokken ze naar de boulevard d'Avroy, waar gedetineerde Benjamin Herman drie mensen doodschoot, onder wie twee politieagentes, en verschillende agenten verwondde.

De manifestanten legden bloemen en kaarsen neer en lieten honderden witte ballonnen op.

Na het neerleggen van bloemen en het aansteken van kaarsen werd om 13 uur symbolisch, bijna een minuut lang, geapplaudisseerd. Daarna gingen honderden witte ballonnen de lucht in.

Een jonge vrouw stapte naar voor om, als eerbetoon aan de drie slachtoffers, een lied te zingen dat ze speciaal voor hen had gecomponeerd. Twee vrienden van de 22-jarige student Cyril namen vervolgens het woord. "Cyril wilde onderwijzer worden om zijn opvoeding en zijn waarden door te geven", zei de moeder van een goede vriend van het slachtoffer.

"We vergeten je nooit, jij, de perfecte zoon, broer, vriend. We zullen ervoor vechten dat dit nooit meer gebeurt. We gaan leven voor jou, je familie en je vrienden, en voor elkaar zorgen."

De deelnemers verzamelden op de middag aan de Espace Tivoli. Nadien trokken ze naar de boulevard d'Avroy, waar gedetineerde Benjamin Herman drie mensen doodschoot, onder wie twee politieagentes, en verschillende agenten verwondde. De manifestanten legden bloemen en kaarsen neer en lieten honderden witte ballonnen op. Na het neerleggen van bloemen en het aansteken van kaarsen werd om 13 uur symbolisch, bijna een minuut lang, geapplaudisseerd. Daarna gingen honderden witte ballonnen de lucht in. Een jonge vrouw stapte naar voor om, als eerbetoon aan de drie slachtoffers, een lied te zingen dat ze speciaal voor hen had gecomponeerd. Twee vrienden van de 22-jarige student Cyril namen vervolgens het woord. "Cyril wilde onderwijzer worden om zijn opvoeding en zijn waarden door te geven", zei de moeder van een goede vriend van het slachtoffer. "We vergeten je nooit, jij, de perfecte zoon, broer, vriend. We zullen ervoor vechten dat dit nooit meer gebeurt. We gaan leven voor jou, je familie en je vrienden, en voor elkaar zorgen."