Elio Di Rupo werkt aan een comeback. Hij nodigt morgen de partijmilitanten uit om te debatteren over de koers die de partij in de toekomst moet varen. Dat schrijven De Tijd en De Morgen.

Sinds de PS in de oppositie zit, is de voorzitter Di Rupo van de politieke kaart verdwenen. Zijn partijgenoot Laurette Onkelinx eiste de afgelopen maanden al de aandacht op door haar scherpe kritiek op de regering.

De dominante houding van de parlementslid leidde tot een vertroebelde relatie met de partijvoorzitter. Onkelinx speelde bovendien de hoofdrol bij de Brusselse regeringsvorming. Di Rupo kon niets anders dan toezien hoe zijn partijgenote een plaats in de schijnwerpers opeiste.

Ook de socialistische vakbond ABVV heeft het de partijvoorzitter niet gemakkelijk gemaakt de afgelopen maanden. De nummer twee van de vakbond, Marc Goblet uitte in een interview openlijk zijn kritiek op Di Rupo. Goblet verweet hem dat er te weinig ideologisch debat is onder zijn beleid. Daarenboven haalde hij aan dat de premier mee aan het roer stond van de verstrenging van de werklozensteun.

Daarnaast staat niet iedereen in de partij achter hun voorzitter. Onder andere PS-coryfee Philippe Moureaux heeft zijn twijfels over Di Rupo. 'Ik weet niet of het de beste beslissing was om van premier weer partijvoorzitter te worden.'

Het ideeëncongres morgen moet niet enkel de partij maar ook de voorzitter opnieuw op de politieke kaart zetten. (DeTijd/DeMorgen/NS)

Elio Di Rupo werkt aan een comeback. Hij nodigt morgen de partijmilitanten uit om te debatteren over de koers die de partij in de toekomst moet varen. Dat schrijven De Tijd en De Morgen. Sinds de PS in de oppositie zit, is de voorzitter Di Rupo van de politieke kaart verdwenen. Zijn partijgenoot Laurette Onkelinx eiste de afgelopen maanden al de aandacht op door haar scherpe kritiek op de regering. Ook de socialistische vakbond ABVV heeft het de partijvoorzitter niet gemakkelijk gemaakt de afgelopen maanden. De nummer twee van de vakbond, Marc Goblet uitte in een interview openlijk zijn kritiek op Di Rupo. Goblet verweet hem dat er te weinig ideologisch debat is onder zijn beleid. Daarenboven haalde hij aan dat de premier mee aan het roer stond van de verstrenging van de werklozensteun. Daarnaast staat niet iedereen in de partij achter hun voorzitter. Onder andere PS-coryfee Philippe Moureaux heeft zijn twijfels over Di Rupo. 'Ik weet niet of het de beste beslissing was om van premier weer partijvoorzitter te worden.' Het ideeëncongres morgen moet niet enkel de partij maar ook de voorzitter opnieuw op de politieke kaart zetten. (DeTijd/DeMorgen/NS)