Medewerkers van Samusocial, dat de winteropvang voor daklozen in de hoofdstad organiseert, zouden vrouwelijke daklozen benaderd hebben voor seksuele diensten in ruil voor een voorkeursbehandeling. Samusocial valt uit de lucht en start een onderzoek. Dat bericht De Morgen.

Geen klacht ingediend

In de krant getuigt een dakloze vrouw dat zowel zijzelf als andere vrouwen al oneerbare voorstellen kregen van begeleiders van Samusocial in ruil voor voordelen als een rustigere slaapplaats. "Ik werk hier nu twee jaar, en in die periode heb ik dit soort verhalen al van minstens drie vrouwelijke daklozen gehoord", zegt Lisa Dehaeze, die zich als groepswerker bij de vzw Chez Nous dagelijks over daklozen ontfermt.

Dehaeze bevestigt dat die vrouwen uitdrukkelijk geen klacht wilden indienen, allicht uit angst. "Vanuit mijn beroepsgeheim moet ik dat ook respecteren. Ik heb dus geen formele bewijzen voor deze beschuldigingen."

"We gaan dit onderzoeken, en als dit blijkt te kloppen, volgen er uiteraard meteen maatregelen", reageert pedagogisch verantwoordelijke Laurence Bourguignon van Samusocial. (Belga/WB)

Medewerkers van Samusocial, dat de winteropvang voor daklozen in de hoofdstad organiseert, zouden vrouwelijke daklozen benaderd hebben voor seksuele diensten in ruil voor een voorkeursbehandeling. Samusocial valt uit de lucht en start een onderzoek. Dat bericht De Morgen. In de krant getuigt een dakloze vrouw dat zowel zijzelf als andere vrouwen al oneerbare voorstellen kregen van begeleiders van Samusocial in ruil voor voordelen als een rustigere slaapplaats. "Ik werk hier nu twee jaar, en in die periode heb ik dit soort verhalen al van minstens drie vrouwelijke daklozen gehoord", zegt Lisa Dehaeze, die zich als groepswerker bij de vzw Chez Nous dagelijks over daklozen ontfermt. Dehaeze bevestigt dat die vrouwen uitdrukkelijk geen klacht wilden indienen, allicht uit angst. "Vanuit mijn beroepsgeheim moet ik dat ook respecteren. Ik heb dus geen formele bewijzen voor deze beschuldigingen." "We gaan dit onderzoeken, en als dit blijkt te kloppen, volgen er uiteraard meteen maatregelen", reageert pedagogisch verantwoordelijke Laurence Bourguignon van Samusocial. (Belga/WB)