Barnard zei dat donderdagavond in het VRT-programma Phara. Hij wilde niet verder ingaan op de dreigementen.

In het programma reageerde voor het eerst ook een van de verantwoordelijken van de groep Sharia4belgium, die had opgeroepen tot het verstoren van de lezing van Barnard over de politieke islam. ('Leve God, weg met Allah').

De man, die zich Abu Imran liet noemen, zei onder meer dat er niet kan gelachen worden met het geloof.

Rechtszaak

Verschillende kranten melden vrijdag dat Antwerps burgemeester Patrick Janssens de zaak voor de rechtbank wil brengen.

"Dit is een symbooldossier waarop snel moet worden gereageerd. Ik heb de juridische dienst van de stad de opdracht gegeven na te gaan wat we hiertegen kunnen doen", aldus Janssens.

Barnard zei dat donderdagavond in het VRT-programma Phara. Hij wilde niet verder ingaan op de dreigementen. In het programma reageerde voor het eerst ook een van de verantwoordelijken van de groep Sharia4belgium, die had opgeroepen tot het verstoren van de lezing van Barnard over de politieke islam. ('Leve God, weg met Allah'). De man, die zich Abu Imran liet noemen, zei onder meer dat er niet kan gelachen worden met het geloof. Rechtszaak Verschillende kranten melden vrijdag dat Antwerps burgemeester Patrick Janssens de zaak voor de rechtbank wil brengen. "Dit is een symbooldossier waarop snel moet worden gereageerd. Ik heb de juridische dienst van de stad de opdracht gegeven na te gaan wat we hiertegen kunnen doen", aldus Janssens.