Jean-Marc Nollet, fractieleider van Ecolo, bevestigt dat Geens dinsdag in de Kamercommissie Justitie gehoord wordt.

Ecolo-Groen had zondag een bijzondere samenkomst van de commissie Justitie gevraagd om met minister Geens van gedachten te wisselen over het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De agenda zal nu worden aangepast om dat mogelijk te maken.

Volgens Ecolo staan we wellicht voor een belangrijke doorbraak in het dossier, 32 jaar na de laatste aanslagen van de Bende. 'Het nu of nooit om de waarheid te ontdekken', aldus Groen-parlementslid Stefaan Vanhecke.

Geens overlegde zondagavond met het College van de procureurs-generaal over de recente berichten in de pers inzake de Bende van Nijvel. De procureurs-generaal van Luik en Bergen hebben een stand van zaken van het onderzoek meegedeeld, meldde de minister in een persbericht.

Overhevelen en uitbreiden

N-VA-Kamerleden Christoph D'Haese en Sarah Smeyers vragen intussen aan Geens 'in te grijpen' in het dossier rond de Bende Van Nijvel.

Volgens D'Haese en Smeyers staat het onderzoek naar de Bende van Nijvel 'op een nieuw en cruciaal kruispunt' en moeten er nu belangrijke keuzes gemaakt worden. 'Wij zullen de wetgevende initiatieven van minister Geens over de spijtoptanten ten volle steunen. Maar dit dossier kan alleen doorstarten wanneer de minister van Justitie onmiddellijk de nodige onderzoekcapaciteit op het dossier zet', aldus D'Haese en Smeyers.

'Zeggen dat de verwerking van cruciale informatie in Charleroi te wensen overlaat, is een understatement. Het onderzoek lijkt wel een kwaadwillige processie van Echternach. In het belang van de zoektocht naar de waarheid, vragen wij minister Geens uitdrukkelijk om in te grijpen en het Bendedossier meteen naar Vlaanderen over te hevelen.'

Tegelijk vragen de twee N-VA'ers dat de capaciteit van het onderzoeksteam wordt uitgebreid. 'De Bende van Nijvel heeft 28 doden en 20 gewonden op haar geweten, en toch zijn slechts 4 à 6 mensen bezig met het onderzoek. Wij eisen minstens een verdubbeling van de capaciteit van het onderzoeksteam. De overheid moet nu alle zeilen bijzetten om de waarheid aan het licht te brengen. De slachtoffers en hun nabestaanden hebben daar recht op'.

Jean-Marc Nollet, fractieleider van Ecolo, bevestigt dat Geens dinsdag in de Kamercommissie Justitie gehoord wordt.Ecolo-Groen had zondag een bijzondere samenkomst van de commissie Justitie gevraagd om met minister Geens van gedachten te wisselen over het onderzoek naar de Bende van Nijvel. De agenda zal nu worden aangepast om dat mogelijk te maken.Volgens Ecolo staan we wellicht voor een belangrijke doorbraak in het dossier, 32 jaar na de laatste aanslagen van de Bende. 'Het nu of nooit om de waarheid te ontdekken', aldus Groen-parlementslid Stefaan Vanhecke.Geens overlegde zondagavond met het College van de procureurs-generaal over de recente berichten in de pers inzake de Bende van Nijvel. De procureurs-generaal van Luik en Bergen hebben een stand van zaken van het onderzoek meegedeeld, meldde de minister in een persbericht.N-VA-Kamerleden Christoph D'Haese en Sarah Smeyers vragen intussen aan Geens 'in te grijpen' in het dossier rond de Bende Van Nijvel. Volgens D'Haese en Smeyers staat het onderzoek naar de Bende van Nijvel 'op een nieuw en cruciaal kruispunt' en moeten er nu belangrijke keuzes gemaakt worden. 'Wij zullen de wetgevende initiatieven van minister Geens over de spijtoptanten ten volle steunen. Maar dit dossier kan alleen doorstarten wanneer de minister van Justitie onmiddellijk de nodige onderzoekcapaciteit op het dossier zet', aldus D'Haese en Smeyers. 'Zeggen dat de verwerking van cruciale informatie in Charleroi te wensen overlaat, is een understatement. Het onderzoek lijkt wel een kwaadwillige processie van Echternach. In het belang van de zoektocht naar de waarheid, vragen wij minister Geens uitdrukkelijk om in te grijpen en het Bendedossier meteen naar Vlaanderen over te hevelen.' Tegelijk vragen de twee N-VA'ers dat de capaciteit van het onderzoeksteam wordt uitgebreid. 'De Bende van Nijvel heeft 28 doden en 20 gewonden op haar geweten, en toch zijn slechts 4 à 6 mensen bezig met het onderzoek. Wij eisen minstens een verdubbeling van de capaciteit van het onderzoeksteam. De overheid moet nu alle zeilen bijzetten om de waarheid aan het licht te brengen. De slachtoffers en hun nabestaanden hebben daar recht op'.