Dat zegt hij in een interview met De Tijd.

"Alleen met beton zal het niet lukken", zo analyseert de minister tijdens het interview het fileprobleem. "Uiteindelijk zullen we de mobiliteit moeten sturen."

"Als je echt wil sturen, heb je een kilometerheffing voor personenwagens nodig. We vinden het doodnormaal dat we in Frankrijk en Zwitserland betalen voor het gebruik van de wegen. Waarom zouden we hetzelfde principe niet in Vlaanderen invoeren? Wij zijn het transitland bij uitstek."

'Studie nodig'

"Veel Vlamingen betalen vandaag gewoon te veel verkeersbelasting. Het bezit van een wagen belast de wegen en de economie niet. Het verbruik van een wagen daarentegen leidt tot vervuiling en files. Wie de weg minder belast, moet minder belastingen betalen."

Volgens de minister is er wel meer studiemateriaal nodig. De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens in april 2016, is daarvoor een uitgelezen kans.

(Belga/RR)

Dat zegt hij in een interview met De Tijd."Alleen met beton zal het niet lukken", zo analyseert de minister tijdens het interview het fileprobleem. "Uiteindelijk zullen we de mobiliteit moeten sturen." "Als je echt wil sturen, heb je een kilometerheffing voor personenwagens nodig. We vinden het doodnormaal dat we in Frankrijk en Zwitserland betalen voor het gebruik van de wegen. Waarom zouden we hetzelfde principe niet in Vlaanderen invoeren? Wij zijn het transitland bij uitstek." "Veel Vlamingen betalen vandaag gewoon te veel verkeersbelasting. Het bezit van een wagen belast de wegen en de economie niet. Het verbruik van een wagen daarentegen leidt tot vervuiling en files. Wie de weg minder belast, moet minder belastingen betalen." Volgens de minister is er wel meer studiemateriaal nodig. De invoering van de kilometerheffing voor vrachtwagens in april 2016, is daarvoor een uitgelezen kans.(Belga/RR)