Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft vrijdagavond een ontmoeting gehad met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo. Het ging om zijn tweede ontmoeting met beide partijvoorzitters gezamenlijk.

Vande Lanotte (SP.A) wordt dinsdag bij de koning verwacht voor een eerste verslag over zijn opdracht. Tijdens het weekeinde heeft de bemiddelaar volgens zijn woordvoerder telefonische contacten. Vanaf woensdag herneemt hij zijn 'bi- en trilaterale contacten'.

Intussen heeft Vande Lanotte de voorstellen inzake een nieuwe financieringswet van de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming ter berekening aan de Nationale Bank en het Planbureau overgemaakt. Dat werk zou tegen 8 november moeten klaar zijn.

Koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte heeft vrijdagavond een ontmoeting gehad met N-VA-voorzitter Bart De Wever en PS-voorzitter Elio Di Rupo. Het ging om zijn tweede ontmoeting met beide partijvoorzitters gezamenlijk. Vande Lanotte (SP.A) wordt dinsdag bij de koning verwacht voor een eerste verslag over zijn opdracht. Tijdens het weekeinde heeft de bemiddelaar volgens zijn woordvoerder telefonische contacten. Vanaf woensdag herneemt hij zijn 'bi- en trilaterale contacten'. Intussen heeft Vande Lanotte de voorstellen inzake een nieuwe financieringswet van de zeven partijen die deelnemen aan de onderhandelingen over de staatshervorming ter berekening aan de Nationale Bank en het Planbureau overgemaakt. Dat werk zou tegen 8 november moeten klaar zijn.