Dat schrijft La Libre Belgique.. Het bezwaar tegen de Ierse lagekostenmaatschappij is niet nieuw. De klagers voeren aan dat Ryanair actief is op Charleroi en Zaventem, maar dat het personeel fiscaal en sociaal onderworpen is aan de gunstigere Ierse tarieven.

De Belgische maatschappijen voeren aan dat wanneer iemand die in België werkt, hij ook de Belgische regels moet respecteren. Ze verwijzen ook naar het arbeidsrecht. De regels over de vooropzeg zouden in Ierland interessanter zijn voor de werkgever.

Ryanair heeft van zijn kant klacht ingediend tegen België voor zijn plan om Belgische maatschappijen te ondersteunen. (Belga/TV)

Dat schrijft La Libre Belgique.. Het bezwaar tegen de Ierse lagekostenmaatschappij is niet nieuw. De klagers voeren aan dat Ryanair actief is op Charleroi en Zaventem, maar dat het personeel fiscaal en sociaal onderworpen is aan de gunstigere Ierse tarieven.De Belgische maatschappijen voeren aan dat wanneer iemand die in België werkt, hij ook de Belgische regels moet respecteren. Ze verwijzen ook naar het arbeidsrecht. De regels over de vooropzeg zouden in Ierland interessanter zijn voor de werkgever.Ryanair heeft van zijn kant klacht ingediend tegen België voor zijn plan om Belgische maatschappijen te ondersteunen. (Belga/TV)