De uitnodiging geldt voor 2014, wanneer het honderd jaar geleden zal zijn dat de Eerste Wereldoorlog begon. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft dat bekendgemaakt in de marge van een ontmoeting in New York met Kabila.

Reynders liet voorts weten dat nog wordt bekeken hoe er bilaterale contacten zullen worden georganiseerd.

Di Rupo naar Congo

Premier Elio Di Rupo werd op zijn beurt door zijn Congolese ambtgenoot Augustin Matata Ponyo Mapon uitgenodigd voor een bezoek aan de Democratische Republiek Congo.

Di Rupo had in oktober vorig jaar nog nagelaten om naar Kinshasa te reizen voor de 14e Top van de Francofonie omwille van de lokale verkiezingen in ons land, een beslissing die toen op verbazing stuitte bij de Congolese autoriteiten. 'Ik hoop dat het bezoek van Di Rupo aan Kinshasa zo snel mogelijk kan plaatsvinden', aldus Reynders.

Brussel verwelkomt voorts in april een Afrika-EU-top waaraan de leiders van de 54 lidstaten van de Afrikaanse Unie zouden deelnemen, met uitzondering dan van degenen die door het internationale gerecht worden vervolgd zoals de Soedanese president Omar al-Bashir. (Belga/KVDA)

De uitnodiging geldt voor 2014, wanneer het honderd jaar geleden zal zijn dat de Eerste Wereldoorlog begon. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders heeft dat bekendgemaakt in de marge van een ontmoeting in New York met Kabila.Reynders liet voorts weten dat nog wordt bekeken hoe er bilaterale contacten zullen worden georganiseerd.Di Rupo naar CongoPremier Elio Di Rupo werd op zijn beurt door zijn Congolese ambtgenoot Augustin Matata Ponyo Mapon uitgenodigd voor een bezoek aan de Democratische Republiek Congo. Di Rupo had in oktober vorig jaar nog nagelaten om naar Kinshasa te reizen voor de 14e Top van de Francofonie omwille van de lokale verkiezingen in ons land, een beslissing die toen op verbazing stuitte bij de Congolese autoriteiten. 'Ik hoop dat het bezoek van Di Rupo aan Kinshasa zo snel mogelijk kan plaatsvinden', aldus Reynders.Brussel verwelkomt voorts in april een Afrika-EU-top waaraan de leiders van de 54 lidstaten van de Afrikaanse Unie zouden deelnemen, met uitzondering dan van degenen die door het internationale gerecht worden vervolgd zoals de Soedanese president Omar al-Bashir. (Belga/KVDA)