Ons land zal maximum vijftien migranten van de Lifeline opnemen. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op twitter. Hij zegt ook dat het om een eenmalige operatie gaat.

Het reddingsschip Lifeline van de Duitse ngo Mission Lifeline mag met zowat 230 op de Middellandse Zee geredde migranten een Maltese haven binnenlopen. De Maltese premier Joseph Muscat zei dat België en nog zeven landen migranten zullen opnemen.

Staatssecretaris Francken bevestigt nu dat ons land een aantal migranten zal opnemen. 'We zijn een loyale partner en zullen Malta helpen'. Francken zegt wel dat het om een 'éénmalige ad hoc operatie' gaat. Ons land neemt maximaal vijftien mensen op uit landen met een hoge erkenningsgraad. De staatssecretaris wil blijven werken aan een structurele oplossing, klinkt het op zijn kabinet. Het gaat dan vooral om opvang in de eigen regio.

Malta is intussen een juridische procedure gestart tegen het ngo-schip, om na te gaan of er een link bestaat met mensensmokkelaars.

Ons land zal maximum vijftien migranten van de Lifeline opnemen. Dat zegt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) op twitter. Hij zegt ook dat het om een eenmalige operatie gaat. Het reddingsschip Lifeline van de Duitse ngo Mission Lifeline mag met zowat 230 op de Middellandse Zee geredde migranten een Maltese haven binnenlopen. De Maltese premier Joseph Muscat zei dat België en nog zeven landen migranten zullen opnemen. Staatssecretaris Francken bevestigt nu dat ons land een aantal migranten zal opnemen. 'We zijn een loyale partner en zullen Malta helpen'. Francken zegt wel dat het om een 'éénmalige ad hoc operatie' gaat. Ons land neemt maximaal vijftien mensen op uit landen met een hoge erkenningsgraad. De staatssecretaris wil blijven werken aan een structurele oplossing, klinkt het op zijn kabinet. Het gaat dan vooral om opvang in de eigen regio. Malta is intussen een juridische procedure gestart tegen het ngo-schip, om na te gaan of er een link bestaat met mensensmokkelaars.