In Turnhout stemden enkele weken geleden 20 van de 33 gemeenteraadsleden tegen de coalitie van de N-VA, de SP.A en CD&V. Onder hen ook zes N-VA-leden, die de motie van wantrouwen steunden tegen de ploeg van hun eigen burgemeester Erwin Brentjens. Het gevolg was dat de stad onbestuurbaar werd.

De Antwerpse gouverneur Cathy Berx kreeg van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) de opdracht om te bemiddelen. Het rapport van Berx is inmiddels af en werd vanmorgen aan minister Bourgeois overhandigd.

Bourgeois zal het rapport nu bestuderen en begin volgende week een beslissing nemen. In afwachting daarvan blijft N-VA-burgemeester Brentjens gewoon aan de slag. (TE)

In Turnhout stemden enkele weken geleden 20 van de 33 gemeenteraadsleden tegen de coalitie van de N-VA, de SP.A en CD&V. Onder hen ook zes N-VA-leden, die de motie van wantrouwen steunden tegen de ploeg van hun eigen burgemeester Erwin Brentjens. Het gevolg was dat de stad onbestuurbaar werd. De Antwerpse gouverneur Cathy Berx kreeg van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) de opdracht om te bemiddelen. Het rapport van Berx is inmiddels af en werd vanmorgen aan minister Bourgeois overhandigd.Bourgeois zal het rapport nu bestuderen en begin volgende week een beslissing nemen. In afwachting daarvan blijft N-VA-burgemeester Brentjens gewoon aan de slag. (TE)