Om eventuele fouten te detecteren en ervoor te zorgen dat het vaccinatieproces vlot verloopt, wordt vrijdag in het vaccinatiecentrum Beringen-Tessenderlo reeds een testmoment (dry-run) georganiseerd in samenwerking met Agentschap Zorg en Gezondheid en in aanwezigheid van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V).

Beringen krijgt dan op maandag 15 februari de primeur, waarna vanaf 18 februari alle vaccinatiecentra beginnen met het inenten van de eerstelijnszorg. Elk vaccinatiecentrum krijgt een minimumquotum van 100 dosissen opgelegd. Tegen het einde van de week moeten er dan 10.000 spuitjes gezet worden.

Dit zijn de 95 locaties:

Bron: Vlaamse overheid

De evolutie van het aantal besmettingen in uw gemeente

We krijgen het coronavirus moeizaam onder controle. Nadat het aantal tests werd opgevoerd, neemt ook het aantal besmettingen toe. Het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens daalt nog wel. Hier vindt u behalve de evolutie van de curve ook het aantal besmettingen dat in uw stad of gemeente werd geregistreerd.

Coronavaccingids

Welke vaccins zijn er, hoe werken ze en hoe veilig zijn ze?

Om eventuele fouten te detecteren en ervoor te zorgen dat het vaccinatieproces vlot verloopt, wordt vrijdag in het vaccinatiecentrum Beringen-Tessenderlo reeds een testmoment (dry-run) georganiseerd in samenwerking met Agentschap Zorg en Gezondheid en in aanwezigheid van Vlaams minister Wouter Beke (CD&V).Beringen krijgt dan op maandag 15 februari de primeur, waarna vanaf 18 februari alle vaccinatiecentra beginnen met het inenten van de eerstelijnszorg. Elk vaccinatiecentrum krijgt een minimumquotum van 100 dosissen opgelegd. Tegen het einde van de week moeten er dan 10.000 spuitjes gezet worden. Dit zijn de 95 locaties:Bron: Vlaamse overheid