Kris Peeters heeft de vraag van het Antwerpse partijbestuur aanvaard om in 2018 lijsttrekker te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij donderdag bevestigd op een persconferentie. Noch Peeters, noch de partijvoorzitter willen voorlopig ingaan op de concrete functie die de huidige vicepremier kan gaan vervullen in de stad.

'Kris Peeters heeft nog nooit zijn verantwoordelijkheid ontlopen, maar hij wil eerst de kiezer laten spreken', zei Beke daarover. 'Hij zal in 2018 zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen, in Antwerpen rekent men dan op hem. Ik, en wij hier in Brussel, rekenen op hem in 2019.' Beke doelt op de verkiezingen die een jaar na de lokale worden georganiseerd, de federale en Vlaamse.

De eerste opdracht wordt echter CD&V opnieuw op de kaart zetten in Antwerpen, waar de partij momenteel bescheiden presteert in de peilingen. 'Waar wij ons nu mee bezighouden is zorgen dat we opnieuw sterk staan in Antwerpen, dat we opnieuw relevant worden', aldus Beke. (BELGA/JVL)

Kris Peeters heeft de vraag van het Antwerpse partijbestuur aanvaard om in 2018 lijsttrekker te worden bij de gemeenteraadsverkiezingen. Dat heeft hij donderdag bevestigd op een persconferentie. Noch Peeters, noch de partijvoorzitter willen voorlopig ingaan op de concrete functie die de huidige vicepremier kan gaan vervullen in de stad. 'Kris Peeters heeft nog nooit zijn verantwoordelijkheid ontlopen, maar hij wil eerst de kiezer laten spreken', zei Beke daarover. 'Hij zal in 2018 zijn verantwoordelijkheid niet ontlopen, in Antwerpen rekent men dan op hem. Ik, en wij hier in Brussel, rekenen op hem in 2019.' Beke doelt op de verkiezingen die een jaar na de lokale worden georganiseerd, de federale en Vlaamse. De eerste opdracht wordt echter CD&V opnieuw op de kaart zetten in Antwerpen, waar de partij momenteel bescheiden presteert in de peilingen. 'Waar wij ons nu mee bezighouden is zorgen dat we opnieuw sterk staan in Antwerpen, dat we opnieuw relevant worden', aldus Beke. (BELGA/JVL)