CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft kritiek op het beeld dat sommigen schetsen van vicepremier Kris Peeters als "onruststoker". Volgens Beke moet men kijken naar de resultaten.

'Zaak gesloten'

"Ik heb mijn bedenkingen bij de manier waarop men hem neerzet als ruziestoker", aldus Beke in De Zevende Dag (VRT). "Peeters heeft mee voor een sociaal akkoord gezorgd en hij heeft voor een oplossing gezorgd voor de mantelzorgers".

Beke: "Er is een Chinees spreekwoord dat zegt: 'Terwijl de wijze met zijn vinger naar de sterren wijst, kijken de idioten naar de vinger. Deze regering moet naar de sterren kijken".

De CD&V-voorzitter heeft over de kwestie ook gebeld met N-VA-voorzitter Bart De Wever over de geruchten dat sommigen Peeters liever zien verdwijnen uit de federale regering. "Die heeft formeel ontkend dat zij Peeters niet weg willen. Voor mij is de zaak daarmee gesloten", aldus Beke in het VTM-nieuws.

'Rechtvaardigheidsgevoel delen'

De CD&V-voorzitter bevestigde voorts nog eens dat het voor zijn partij belangrijk is om de huurprijzen te blokkeren in combinatie met de indexsprong. "Het is logisch dat als je een inspanning vraagt van mensen die werken, dat je dat ook vraagt aan mensen die huiseigenaar zijn. Ik vind het belangrijk dat het rechtvaardigheidsgevoel gedeeld wordt door iedereen."

De voorbije dagen was er ook wat commotie over het voorstel van de verzekeraars om de rente op groepsverzekeringen voor een aanvullend pensioen te verlagen. Bij VTM zei Beke dat hij de ongerustheid van de mensen daarover wel begrijpt. Als men het systeem zou willen veranderen, moet dat volgens Beke "in de beide richtingen" zijn. "Het mag geen race to the bottom worden waarbij er enkel in negatieve zin kan aangepast worden. Het moet ook in de omgekeerde richting werken".

'Verhaeghe spreekt voor zijn beurt'

Ook het heikele dossier van het winkelcomplex Uplace kwam aan bod. In De Tijd maakt topman Bart Verhaeghe zich sterk dat het complex er komt. Volgens Beke spreekt Verhaeghe daarmee "voor zijn beurt". "De Vlaamse regering kan dat op dit moment niet met zekerheid zeggen. We moeten het openbaar onderzoek afwachten en op het einde van het proces wordt een beslissing genomen." (Belga/WB)

CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft kritiek op het beeld dat sommigen schetsen van vicepremier Kris Peeters als "onruststoker". Volgens Beke moet men kijken naar de resultaten."Ik heb mijn bedenkingen bij de manier waarop men hem neerzet als ruziestoker", aldus Beke in De Zevende Dag (VRT). "Peeters heeft mee voor een sociaal akkoord gezorgd en hij heeft voor een oplossing gezorgd voor de mantelzorgers". Beke: "Er is een Chinees spreekwoord dat zegt: 'Terwijl de wijze met zijn vinger naar de sterren wijst, kijken de idioten naar de vinger. Deze regering moet naar de sterren kijken". De CD&V-voorzitter heeft over de kwestie ook gebeld met N-VA-voorzitter Bart De Wever over de geruchten dat sommigen Peeters liever zien verdwijnen uit de federale regering. "Die heeft formeel ontkend dat zij Peeters niet weg willen. Voor mij is de zaak daarmee gesloten", aldus Beke in het VTM-nieuws. De CD&V-voorzitter bevestigde voorts nog eens dat het voor zijn partij belangrijk is om de huurprijzen te blokkeren in combinatie met de indexsprong. "Het is logisch dat als je een inspanning vraagt van mensen die werken, dat je dat ook vraagt aan mensen die huiseigenaar zijn. Ik vind het belangrijk dat het rechtvaardigheidsgevoel gedeeld wordt door iedereen." De voorbije dagen was er ook wat commotie over het voorstel van de verzekeraars om de rente op groepsverzekeringen voor een aanvullend pensioen te verlagen. Bij VTM zei Beke dat hij de ongerustheid van de mensen daarover wel begrijpt. Als men het systeem zou willen veranderen, moet dat volgens Beke "in de beide richtingen" zijn. "Het mag geen race to the bottom worden waarbij er enkel in negatieve zin kan aangepast worden. Het moet ook in de omgekeerde richting werken". Ook het heikele dossier van het winkelcomplex Uplace kwam aan bod. In De Tijd maakt topman Bart Verhaeghe zich sterk dat het complex er komt. Volgens Beke spreekt Verhaeghe daarmee "voor zijn beurt". "De Vlaamse regering kan dat op dit moment niet met zekerheid zeggen. We moeten het openbaar onderzoek afwachten en op het einde van het proces wordt een beslissing genomen." (Belga/WB)