De economische impact van het virus zorgt er voor dat het begrotingstekort met zeker 5 procentpunt uitdiept, zo is de verwachting. Samen met het verwachte begrotingstekort van voor de crisis van 2 procent dreigt dus een begrotingstekort van 7 procent en meer, of meer dan 30 miljard euro, aldus de krant. Vooral de impact van de verwachte recessie op de overheidsfinanciën weegt op de begroting. Een krimpende economie doet via uitkeringen de uitgaven stijgen en de belastinginkomsten dalen.

CD&V-voorzitter Joachim Coens reageert op Twitter op het groeiende begrotingstekort. "De doeltreffendheid en gerichtheid van maatregelen moet ernstig bekeken worden. Zorg ook voor onze toekomstige generatie", zo tweet de CD&V-voorzitter.

Gisteren/woensdag liet Vlaams minister-president Jan Jambon al verstaan dat hij graag opnieuw meer mensen aan de slag wil zien gaan. Onder meer in de bouw en bij de dienstenchequebedrijven wordt er volgens hem soms te snel beroep gedaan op de regeling van technische werkloosheid. "Ik denk dat er te makkelijk naar technische werkloosheid gegrepen wordt. Het is vandaag ook goed burgerschap om te zorgen dat de maatschappij blijft draaien. Ik roep daar ook de privésector op om haar verantwoordelijkheid te nemen", zo zei Jambon woensdag in het Vlaams Parlement.

De economische impact van het virus zorgt er voor dat het begrotingstekort met zeker 5 procentpunt uitdiept, zo is de verwachting. Samen met het verwachte begrotingstekort van voor de crisis van 2 procent dreigt dus een begrotingstekort van 7 procent en meer, of meer dan 30 miljard euro, aldus de krant. Vooral de impact van de verwachte recessie op de overheidsfinanciën weegt op de begroting. Een krimpende economie doet via uitkeringen de uitgaven stijgen en de belastinginkomsten dalen. CD&V-voorzitter Joachim Coens reageert op Twitter op het groeiende begrotingstekort. "De doeltreffendheid en gerichtheid van maatregelen moet ernstig bekeken worden. Zorg ook voor onze toekomstige generatie", zo tweet de CD&V-voorzitter. Gisteren/woensdag liet Vlaams minister-president Jan Jambon al verstaan dat hij graag opnieuw meer mensen aan de slag wil zien gaan. Onder meer in de bouw en bij de dienstenchequebedrijven wordt er volgens hem soms te snel beroep gedaan op de regeling van technische werkloosheid. "Ik denk dat er te makkelijk naar technische werkloosheid gegrepen wordt. Het is vandaag ook goed burgerschap om te zorgen dat de maatschappij blijft draaien. Ik roep daar ook de privésector op om haar verantwoordelijkheid te nemen", zo zei Jambon woensdag in het Vlaams Parlement.