Op vrijdag 12 december om 10u wordt koningin Fabiola begraven in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal te Brussel, meldt het Koninklijk Paleis.

Periode van nationale rouw tot 12 december

De federale regering kondigt een periode van nationale rouw af van zaterdag 6 december tot vrijdag 12 december, de dag waarop koningin Fabiola begraven wordt. Dat heeft premier Charles Michel bekendgemaakt. Op vraag van koning Filip krijgt zijn tante een staatsbegrafenis.

De federale ministerraad heeft zaterdag een coördinatiecomité op de been gebracht om de praktische regelingen te treffen voor de begrafenis. Gedurende de periode van nationale rouw zullen de vlaggen aan alle gebouwen van de federale overheid halfstok hangen. De deelstaten beslissen zelf of ook zij dat doen. De gemeenten mogen rouwregisters openen.

Publiek kan lichaam woensdag en donderdag groeten

Het publiek zal volgende week op het Koninklijk Paleis in Brussel de mogelijkheid hebben om hulde te brengen aan koningin Fabiola, met name op woensdag 10 december tussen 13 en 17 uur en op donderdag 11 december van 9 tot 17 uur. Dit heeft het Paleis meegedeeld.

Het stoffelijke overschot van de koningin wordt op maandagochtend 8 december van het Kasteel Stuyvenberg naar de kapel van het Kasteel van Laken overgebracht. Op dinsdag 9 december wordt het lichaam van Fabiola in de namiddag naar het koninklijk paleis in Brussel gebracht, preciseert woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw. (Belga/MI)

Op vrijdag 12 december om 10u wordt koningin Fabiola begraven in de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal te Brussel, meldt het Koninklijk Paleis. Periode van nationale rouw tot 12 december De federale regering kondigt een periode van nationale rouw af van zaterdag 6 december tot vrijdag 12 december, de dag waarop koningin Fabiola begraven wordt. Dat heeft premier Charles Michel bekendgemaakt. Op vraag van koning Filip krijgt zijn tante een staatsbegrafenis.De federale ministerraad heeft zaterdag een coördinatiecomité op de been gebracht om de praktische regelingen te treffen voor de begrafenis. Gedurende de periode van nationale rouw zullen de vlaggen aan alle gebouwen van de federale overheid halfstok hangen. De deelstaten beslissen zelf of ook zij dat doen. De gemeenten mogen rouwregisters openen. Publiek kan lichaam woensdag en donderdag groeten Het publiek zal volgende week op het Koninklijk Paleis in Brussel de mogelijkheid hebben om hulde te brengen aan koningin Fabiola, met name op woensdag 10 december tussen 13 en 17 uur en op donderdag 11 december van 9 tot 17 uur. Dit heeft het Paleis meegedeeld. Het stoffelijke overschot van de koningin wordt op maandagochtend 8 december van het Kasteel Stuyvenberg naar de kapel van het Kasteel van Laken overgebracht. Op dinsdag 9 december wordt het lichaam van Fabiola in de namiddag naar het koninklijk paleis in Brussel gebracht, preciseert woordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw. (Belga/MI)