Béatrice Delvaux (50), sinds december 2001 hoofdredactrice van de Brusselse krant Le Soir, neemt ontslag. Het nieuws werd door Le Soir-journalist Thierry Fiorilli bekendgemaakt via Twitter en is bevestigd door algemeen directeur Didier Hamman.

In een communiqué zegt Hamman dat Delvaux "vindt dat ze niet langer de nodige slagkracht heeft om de journalisten te managen."

Volgens Hamman is er een incident geweest tussen de leiding van de redactie en de directie van Le Soir en vertegenwoordigers van de journalisten, nadat drie journalisten een brief hadden gekregen "voor ongepast gedrag dat werd opgetekend door hun dienstchefs."
De directie van Le Soir en de afgevaardigd bestuurder van mediagroep Rossel houden het ontslag van Delvaux in beraad, "gezien haar belangrijke bijdrage aan het redactionele project van Le Soir als hoofdredactrice de voorbije 10 jaar." Ze zal haar functies tot nader order uitoefenen, luidt het. (VG/KVDA)

Béatrice Delvaux (50), sinds december 2001 hoofdredactrice van de Brusselse krant Le Soir, neemt ontslag. Het nieuws werd door Le Soir-journalist Thierry Fiorilli bekendgemaakt via Twitter en is bevestigd door algemeen directeur Didier Hamman. In een communiqué zegt Hamman dat Delvaux "vindt dat ze niet langer de nodige slagkracht heeft om de journalisten te managen." Volgens Hamman is er een incident geweest tussen de leiding van de redactie en de directie van Le Soir en vertegenwoordigers van de journalisten, nadat drie journalisten een brief hadden gekregen "voor ongepast gedrag dat werd opgetekend door hun dienstchefs." De directie van Le Soir en de afgevaardigd bestuurder van mediagroep Rossel houden het ontslag van Delvaux in beraad, "gezien haar belangrijke bijdrage aan het redactionele project van Le Soir als hoofdredactrice de voorbije 10 jaar." Ze zal haar functies tot nader order uitoefenen, luidt het. (VG/KVDA)