Een internationale groep onderzoeksjournalisten kwam tienduizenden namen op het spoor van offshore-bedrijven en particulieren die gebruik maken van belastingparadijzen als de Maagdeneilanden of de Cookeilanden. Op de lijst zou ook een honderdtal Belgen staan, al zijn daarvan voorlopig geen namen bekend.

John Crombez zei in Terzake op Canvas te moeten wachten tot die namen effectief in de pers verschijnen. Gezien de wetgeving op het bronnengeheim kan de lijst niet worden opgehaald bij de journalisten zelf. Als de dossiers uiteindelijk niet worden gepubliceerd gaat hij er van uit dat de BBI er wel zelf achteraan gaat.

'Vluchtwegen worden steeds schaarser'

De staatssecretaris noemde het "typisch" dat de diamantsector wordt genoemd bij de Belgische verdachten. "Daar zitten geen bekende namen, maar er gaan immense bedragen rond", zei hij.

Eerder op de dag verklaarde Crombez al dat de anonimiteit en het bankgeheim voor fraudeurs pijlsnel aan het verdwijnen zijn. "Gegevens raken steeds meer bekend, de vluchtwegen worden steeds schaarser", stelde hij verheugd vast. (Belga/TE)

Een internationale groep onderzoeksjournalisten kwam tienduizenden namen op het spoor van offshore-bedrijven en particulieren die gebruik maken van belastingparadijzen als de Maagdeneilanden of de Cookeilanden. Op de lijst zou ook een honderdtal Belgen staan, al zijn daarvan voorlopig geen namen bekend. John Crombez zei in Terzake op Canvas te moeten wachten tot die namen effectief in de pers verschijnen. Gezien de wetgeving op het bronnengeheim kan de lijst niet worden opgehaald bij de journalisten zelf. Als de dossiers uiteindelijk niet worden gepubliceerd gaat hij er van uit dat de BBI er wel zelf achteraan gaat. 'Vluchtwegen worden steeds schaarser' De staatssecretaris noemde het "typisch" dat de diamantsector wordt genoemd bij de Belgische verdachten. "Daar zitten geen bekende namen, maar er gaan immense bedragen rond", zei hij. Eerder op de dag verklaarde Crombez al dat de anonimiteit en het bankgeheim voor fraudeurs pijlsnel aan het verdwijnen zijn. "Gegevens raken steeds meer bekend, de vluchtwegen worden steeds schaarser", stelde hij verheugd vast. (Belga/TE)