De man had de mails thuis vanop zijn pc verstuurd naar aanleiding van de woordenwisseling tussen De Wever en FDF-kopstuk Olivier Maingain. Na zijn verhoor werd de Tubekenaar vrijgelaten. Hij beloofde niet te herbeginnen.

SS-ers

De mails van de man waren donderdagavond aangekomen op het mailadres van Bart De Wever. In de berichten stonden zaken als "ze moeten allemaal geliquideerd worden", "het zijn SS-ers" en "solidariteit Maingain". Na het zien van de mails diende De Wever klacht in bij het Brusselse gerecht.

Onderzoeksrechter Wim De Troy liet de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Brussel uitzoeken wie de mails had verstuurd en al snel kwamen de speurders uit bij de dertiger uit Tubeke. Die werd opgepakt en meegenomen voor verhoor.

Over de schreef

Op zijn computer werden sporen van de verzonden mails teruggevonden en de man bekende ook dat hij de auteur van de berichten was. Volgens het parket zou hij ingezien hebben dat hij over de schreef was gegaan. Hij werd dan ook niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar kon na zijn verhoor beschikken. (Belga/EE)

De man had de mails thuis vanop zijn pc verstuurd naar aanleiding van de woordenwisseling tussen De Wever en FDF-kopstuk Olivier Maingain. Na zijn verhoor werd de Tubekenaar vrijgelaten. Hij beloofde niet te herbeginnen.SS-ers De mails van de man waren donderdagavond aangekomen op het mailadres van Bart De Wever. In de berichten stonden zaken als "ze moeten allemaal geliquideerd worden", "het zijn SS-ers" en "solidariteit Maingain". Na het zien van de mails diende De Wever klacht in bij het Brusselse gerecht. Onderzoeksrechter Wim De Troy liet de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Brussel uitzoeken wie de mails had verstuurd en al snel kwamen de speurders uit bij de dertiger uit Tubeke. Die werd opgepakt en meegenomen voor verhoor. Over de schreef Op zijn computer werden sporen van de verzonden mails teruggevonden en de man bekende ook dat hij de auteur van de berichten was. Volgens het parket zou hij ingezien hebben dat hij over de schreef was gegaan. Hij werd dan ook niet voorgeleid bij de onderzoeksrechter maar kon na zijn verhoor beschikken. (Belga/EE)