Volgens sp.a-kopstuk Johan Vande Lanotte is een Vlaams front vooral nadelig voor de Vlamingen en Wouter Van Besien (Groen!) noemt het front van Bart De Wever het front van de angst en Alexander De Croo (Open VLD) meent dat De Wever het land niet vooruit helpt met "dergelijke oorlogstaal".

Absolute nonsensMaar de meest opvallende reactie komt van CD&V-voorzitter Wouter Beke. 'Bart De Wever vertelt absolute nonsens,' zegt Beke in De Morgen in een reactie op het verwijt van De Wever dat CD&V zich niet engageert. 'Als hij zo graag een front wil vormen, waar wacht hij dan nog op? Het zijn N-VA en PS die een front moeten vormen.'

In het Radio 1-programma De Ochtend zei Beke dat hij zaterdag naar De Wever gebeld heeft om hem te zeggen dat hij niet gediend is van dit soort uitspraken.

Deadline
Beke stoort zich ook aan het feit dat De Wever opnieuw een deadline naar voor schuift. 'Hierdoor zitten de Franstaligen opnieuw in een zetel. Iedere keer opnieuw krijgen ze het signaal dat ze rustig kunnen voortdoen. De N-VA staat toch klaar om te vertrekken."

VerkiezingenWouter Beke weigert zich in te schrijven in een scenario dat leidt naar nieuwe verkiezingen. 'Verkiezingen lossen niets op. Dan krijg je gewoon een verdere polarisatie. Nog meer mensen zullen stemmen voor Bart De Wever en Elio Di Rupo. Als het nu niet gaat via onderhandelingen, zal het na verkiezingen zeker niet meer gaan. (EE)

Volgens sp.a-kopstuk Johan Vande Lanotte is een Vlaams front vooral nadelig voor de Vlamingen en Wouter Van Besien (Groen!) noemt het front van Bart De Wever het front van de angst en Alexander De Croo (Open VLD) meent dat De Wever het land niet vooruit helpt met "dergelijke oorlogstaal".Absolute nonsensMaar de meest opvallende reactie komt van CD&V-voorzitter Wouter Beke. 'Bart De Wever vertelt absolute nonsens,' zegt Beke in De Morgen in een reactie op het verwijt van De Wever dat CD&V zich niet engageert. 'Als hij zo graag een front wil vormen, waar wacht hij dan nog op? Het zijn N-VA en PS die een front moeten vormen.' In het Radio 1-programma De Ochtend zei Beke dat hij zaterdag naar De Wever gebeld heeft om hem te zeggen dat hij niet gediend is van dit soort uitspraken.Deadline Beke stoort zich ook aan het feit dat De Wever opnieuw een deadline naar voor schuift. 'Hierdoor zitten de Franstaligen opnieuw in een zetel. Iedere keer opnieuw krijgen ze het signaal dat ze rustig kunnen voortdoen. De N-VA staat toch klaar om te vertrekken."VerkiezingenWouter Beke weigert zich in te schrijven in een scenario dat leidt naar nieuwe verkiezingen. 'Verkiezingen lossen niets op. Dan krijg je gewoon een verdere polarisatie. Nog meer mensen zullen stemmen voor Bart De Wever en Elio Di Rupo. Als het nu niet gaat via onderhandelingen, zal het na verkiezingen zeker niet meer gaan. (EE)