Johnny Thijs kondigde deze week aan dat hij zijn mandaat bij Bpost, dat op 6 januari afloopt, niet verlengt. Als reden noemde hij 'een gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder' in de discussie over zijn verloning. De regering-Di Rupo besliste eenzijdig om het loon van Thijs te verlagen van 1,1 miljoen euro per jaar tot 650.000 euro.

Deugdelijk bestuur

'De regering legt haar eigen regels over deugdelijk bestuur naast zich neer,' hekelt De Wever in De Tijd. 'De manier waarop dit is aangepakt, is beschamend. In mei laat men weten dat Thijs voort kan doen, maar dan beslist de overheid plots zijn salaris te halveren. Zo ga je toch niet om met een man die zo'n sterk parcours heeft gelopen? Hij is afgeschilderd als een poenschepper.' Het N-VA-boegbeeld treedt daarmee oud-premier Jean-Luc Dehaene bij, die eerder fors uithaalde naar de regering.

Over het loon van Thijs spreekt De Wever zich niet uit. 'Ik moet niet bepalen hoeveel dat is. Dat is aan de raad van bestuur van Bpost en het remuneratiecomité.'

Pestbeleid

Volgens De Wever is het duidelijk dat CD&V en Open VLD intussen enorm verveeld zitten met de zaak.

'Na de excuses voor de pestbelastingen zal Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten zich nog eens mogen verontschuldigen voor het pestbeleid tegen Thijs. Excuses zouden op hun plaats zijn, want er zijn grenzen aan hoe je een mens kan vernederen.' (KVDA)

Johnny Thijs kondigde deze week aan dat hij zijn mandaat bij Bpost, dat op 6 januari afloopt, niet verlengt. Als reden noemde hij 'een gebrek aan vertrouwen en steun van de meerderheidsaandeelhouder' in de discussie over zijn verloning. De regering-Di Rupo besliste eenzijdig om het loon van Thijs te verlagen van 1,1 miljoen euro per jaar tot 650.000 euro.Deugdelijk bestuur 'De regering legt haar eigen regels over deugdelijk bestuur naast zich neer,' hekelt De Wever in De Tijd. 'De manier waarop dit is aangepakt, is beschamend. In mei laat men weten dat Thijs voort kan doen, maar dan beslist de overheid plots zijn salaris te halveren. Zo ga je toch niet om met een man die zo'n sterk parcours heeft gelopen? Hij is afgeschilderd als een poenschepper.' Het N-VA-boegbeeld treedt daarmee oud-premier Jean-Luc Dehaene bij, die eerder fors uithaalde naar de regering.Over het loon van Thijs spreekt De Wever zich niet uit. 'Ik moet niet bepalen hoeveel dat is. Dat is aan de raad van bestuur van Bpost en het remuneratiecomité.'PestbeleidVolgens De Wever is het duidelijk dat CD&V en Open VLD intussen enorm verveeld zitten met de zaak. 'Na de excuses voor de pestbelastingen zal Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten zich nog eens mogen verontschuldigen voor het pestbeleid tegen Thijs. Excuses zouden op hun plaats zijn, want er zijn grenzen aan hoe je een mens kan vernederen.' (KVDA)